Absurde gebyrer på flybillet

En amerikansk landbrugsafgift og en grønlandsk indenrigs serviceopkrævning er nogle af de afgifter, der dukker op i Air Canadas billetter.

Københavnere undrede sig blandt andet over den "amerikanske landsbrugsafgift" på flybilletten fra Air Canada. Fold sammen
Læs mere
Foto: Adrian Dennis
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Greenland Domestic Service Charge?

Læs også: Hjælp i gebyrjunglen

Den afgift undrede et par københavnere sig såre over, da de havde booket flybilletter med Air Canada fra København via Toronto til Miami.

Ganske vist ville flyet formentlig passere Grønlands sydspids - men hvad havde det med grønlandsk indenrigsflyvning at gøre?

Prisen på i alt 4.650 kr. pr. billet var fin, synes de. Sammen med de elektroniske flybilletter fik de imidlertid en oversigt over de "ret fantasifulde taxes, fees og charges, der indgår i billetprisen," som de beskriver det.

Og opfindsomheden synes da også overvældende, når man ser ned over rækken.

Den rene billetpris er halvdelen af den samlede pris, mens den største af afgifterne - brændstofafgiften er 37 pct. af den samlede billetpris.

Amerikansk landsbrugsafgift
Resten af prisen, 12 pct., dækker en række forskellige skatter og afgifter, bl.a. en "amerikansk landsbrugsafgift" og førnævnte "grønlandske indenrigspassager-afgift".

Parret undrede sig så meget, at de kontaktede Air Canada for at få at vide, hvad det nøjagtig handlede om. Efter opringninger og mails til forskellige Air Canada kontorer blev de ikke meget klogere. "Det er en standard-afgift, som ligger i systemet," lød svaret.

"Måske er vi bare mere nysgerrige end de fleste, men det ser da besynderligt ud," mener de.

Standard-løsninger synes i øvrigt at være fremherskende i Air Canada. Parret fik nemlig efterfølgende besked om, at hjemrejsen på de bookede billletter var ændret. Fra at vente to timer i Torrento på videre transport til København, var ventetiden nu 50 timer på næste direkte fly til København.

"Det burde jo være logisk, at vi så hellere ville hjem via en anden lufthavn, og efter vi havde kontakte selskabets booking-kontor i London blev vores billetter straks ændret, så vi nu skal hjem vi Frankfurt, og er i København to timer senere end oprindelig," fortæller de.

Rejseliv.dk spørger: Er du også blevet opkrævet mærkelige afgifter og skatter? Kom med en kommentar herunder