A380 til København?

Københavns Lufthavn arbejder på et snarligt besøg af verdens største passagerfly, Airbus 380.

Københavns Lufthavn vil gerne have besøg af verdens største passagerfly, Airbus 380. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johannes Eisele
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

73 meter langt, 24 meter langt og 79 meter over vingerne.

Læs også: Flyvende femstjernet hotel

Passagerflyet Airbus A380 er uden sammenligning verdens største passagerfly, og af samme årsag for voksent til pt. at komme i rutedrift fra Københavns Lufthavn.

Men et enkelt charmebesøg fra Lufthansa, som i maj fik sin første udgave af flyet i stald, kan godt lade sig gøre. Og bliver formentlig til en realitet allerede midt i september i år.

»Vi arbejder på et besøg 15. september, men de sidste detaljer er endnu ikke faldet på plads,« siger pressechef i Københavns Lufthavne A/S, Søren Hedegaard.

Lufthansas planer om et besøg på dansk jord er en del af en træningsflyvning med Airbus A380-flyet, som ifølge planerne også indebærer landinger i Oslo og Stockholm.

»Lufthansa arbejder i øjeblikket på at gennemføre nogle træningsflyvninger ud af Tyskland, og Skandinavien vil derfor være en mulighed. Vi har endnu ikke »slots« på plads til disse træningsflyvninger, men det nordiske marked har altid været meget vigtigt for os, »siger koncern-kommunikationsdirektør hos Lufthansa, Aage Dünhaupt, til  Boarding.dk.

Airbus A380 er et fly i to etager, og vingespændet svarer til længden fra mål til mål i Parken i København. Til sammenligning måler Boeing 747 sølle 64 meter over vingerne. Der findes pt. bare 27 eksemplarer af flyet i verden.