800 friske storby-tips

Rejseliv.dk's konkurrence om tips til europæiske storbyer er afsluttet, vinderne er fundet - men på sitet ligger alle de gode råd og oplysninger klar til brug inden du rejser.

Du kan læse tips til Rom og mange andre europæiske storbyer her på Rejseliv.dk. På billedet ses den Spanske Trappe i Rom. Fold sammen
Læs mere
Foto: Max Rossi
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skal du til Rom? - Hvis du skal, vil det måske være rart med et tip om en rigtig, hyggelig vinbar, hvor man kan hvile fødderne efter en dag fyldt med shopping og sightseeing?

Et sådan tip og mindst 800 andre gode råd og  idéer til andre europæiske storbyer ligger og venter i Rejseliv.dk. Dem har brugerne sendt i konkurrencen: Send et tip til en europæisk storby. De mange tip kan du finde under de enkelte storbyer.

Og tippet om vinbaren i Rom vandt konkurrencens førstepræmie: En rejse til Berlin - med tog på første klasse med DSB og med to overnatninger i suite på "Tha Mandala Suites" med Hotel.com,

Ved den Spanske Trappe
"Mariakl" sendte tippet: "På via della croce 76/D (en af de gode shoppinggader tæt ved den spanske trappe) ligger en rigtig hyggelig vinbar med skøn atmosfære. "Enoteca Antica" hedder stedet.
Vinene er i top. Maden dertil er god - og ikke i den dyre ende. Vi har i min familie brugt baren som et samlingssted hvor man kan sidde og nyde lækker vin og få lidt at spise efter alle de mange indtryk som Rom giver. Et sted jeg altid besøger når jeg er i Rom!!"

To andre tip blev præmieret i konkurrencen, hver med en letvægts herresejlerjakke fra Henri Lloyd.

Under jorden i Berlin
Den ene jakke går til "Walker" for et tip til Berlin: "Hvis man besøger denne fantastiske storby, er det et must at grave lidt ned i dens historie også. Dette kan gøres ved at tage med på en guidet tur under Berlins gader.
Turen giver én mulighed for at se hvilke forhold belinerne levedeunder i Anden Verdenskrig. Byen har nemlig bevaret de gamle bunkere og beskyttelsrum fra krigens tid. Turerne starter fra U-bahn stationen Gesundbrunnen og arrangeres af Berlin Unterwelten. En rigtig god tur til ca. 10 euro. Link: http://berliner-unterwelten.de"

Marked ved Ramblaen
Det anden anden jakke får Steen Ellegaard, der har været i Barcelona og tipper: "Besøg det fantastiske fødevaremarked, som ligger ud til Ramblaen. Indgangen er lille til dette fantasiske marked medalle former for fødevarer: Kød, fisk, grøntsager. Alle i fantastisk flotte præsentationer.
Ydermere er der konfekture og andre lækre sager, der vilkårligt får mundvandet til at løbe. Dette er et mekka for alt godt til ganen og maven. Gid sådan noget fandtes i Danmark. Markedet ligger på venstre hånd ca. 1 km oppe, når man kommer nede fra havnen."

Søg efter din yndlings storby eller klik på verdenskortet og se flere tips!


Find dit rejsemål på kortet eller søg her...