8 spektakulære skøjtebaner

Lyst til at stå på skøjter oppe i Eiffeltårnet eller på verdens største skøjtebane i Canada? Her er 8 af verdens mest spektakulære skøjtebaner.

Den Røde Plads i Moskva Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den Røde Plads i Moskva

I løbet af sidste vinter fandt over 50.000 mennesker vej til Den Røde Plads i Moskva, ikke for at protestere, men for at skøjte på den cirka 3.000 kvadratmeter store isflade, der optager godt en fjerdedel af den store plads. Skøjtebanen ligger lige foran stormagasinet GUM, og med udsigt til et om aftenen oplyst Kreml.

Langs den ene side af skøjtebanen er der boder med varme drikke, og i løbet af sæsonen er der flere specielle arrangementer på skøjtebanen som f.eks. diskodans på Valentinsdag og fest nytårsaften.

Banen åbner 1. december, der er åbent til midnat hver dag, og en løbetur på halvanden time koster cirka 40 kr.

www.gum.ru/en


Europas største bane i Budapest

Europas største skøjtebane ligger i byparken Városliget. Her ligger en stor kunstig sø, som hver vinter - med hjælp fra en særlig frysemaskine - omdannes til en over 1.200 kvadratmeter stor skøjtebane. Banen blev indviet i 1926, året efter den første kunstige skøjtebane blev anlagt i Wien, og siden har byens borgere og turister hver vinter flittigt udnyttet muligheden.

Hver dag er der mere end 3.500 skøjteløbere på banen, der ligger smukt med byens gamle slot i baggrunden. Det koster cirka 35 kr. at løbe her, ekskl. evt. leje af skøjter. Banen er åben for årets skøjtesæson.

www.mujegpalya.hu


Den romantiske i New York

New York er spækket med skøjtebaner. En af de mest ikoniske, omend langt fra den største, er banen foran Rockefeller Center, som i løbet af sæsonen har over en kvart million besøgende.

Banen foran den berømte Prometheus statue og det gigantiske juletræ er ren romantik, og hver dag er der par, der forlover sig her. I en sådan grad, at man kan købe specielle Engagement-on-ice pakker, som bl.a. indeholder solotid på isen, så man kan stille sit spørgsmål i fred og ro.

Det koster cirka 120 kr. at skøjte en tur på op til halvanden time på The Rink ved Rockefeller Center. Banen har plads til 120 skøjteprinser- og prinsesser ad gangen. Den åbnede for sæsonen i oktober.

www.rockefellercenter.com


Winter Wonderland i Skotland

Det er som taget ud af et vintereventyr, når Winter Wonderland åbner i East Princes Street Gardens i den skotske hovedstad. Her er den store udendørs skøjtebane omgivet af træer beklædt med stemningsfulde lys, og Edinburgh slot er en dramatisk baggrund.

Det "vidunderlige vinterland" har også snelandskab, kælkebakke og et stort pariserhjul. Der er flere forlystelser og både juleshows og live musik. Banen er allerede åben, men den er populær, så man skal booke tid. En skøjtetur på godt tre kvarter koster med leje af skøjter 75 kr.

www.edinburghschristmas.com


Eiffeltårnet i Paris

Nogle skøjtebaner er mere specielt placeret end andre. Banen i Eiffeltårnet er en af dem. Den ligger oppe i selve tårnet. 57 meter over byen.

Banen, der er på størrelse med en tennisbane, har plads til 80 skøjteløbere. Den er flot belyst, og der er gratis adgang, når man har købt billet til at komme op i Eiffeltårnet. (cirka 60 kr.)

Udsigten fra banen er spektakulær, man kan bl.a. se Invalides kirken. Og før eller efter skøjteeventyret kan man snuppe en kop varm kakao eller gløgg i baren ved siden af banen.

Skøjtebanen åbner 15. december.

www.tour-eiffel.fr


Verdens længste bane i Canada

Hver vinter omdannes en stor del af Rideau-kanalen i den canadiske hovedstad til verdens største skøjtebane. Banen er knap otte kilometer lang - helt præcist 7,7 km - og med et samlet areal, der svarer til 90 olympiske ishockeybaner. Langs hele banen er der masser af muligheder for pitstops, hvor man ved en af de mange boder kan forkæle sig selv med varme drikke.

Det er gratis at skøjte på banen. Den åbner efter nytår.

www.canadascapital.gc.ca


Den klassiske i London

En af Londons mest kendte udendørs skøjtebaner ligger ved Somerset House midt i den britiske hovedstad. Den 900 kvadratmeter store bane ligger omgivet af den smukke neoklassiske bygning samt i december måned af boder, der sælger alt fra julepynt til gløgg og traditionel engelsk mince pie.

Om aftenen forvandles isen til en skøjtefest, hvor top dj's fra rundt om i Europa fyrer op for musikken, og er man barn, kan man deltage i specielle Penguin Club skøjteløb på en række datoer i løbet af sæsonen.

Det koster fra 80 kr. at skøjte i godt en time ved Somerset House. Billetter kan købes online på forhånd.

www.somersethouse.org.uk


På is i ørkenen

I amerikanske Las Vegas kan man alt, også indrette en udendørs skøjtebane midt i ørkenen.

I år er tredje gang det gigantiske hotel Venetian forvandler en del af sine kanaler til en skøjtebane. En flade, som i bæredygtighedens politisk korrekte navn er banen ikke lavet af is, men af et materiale ved navn "ven-ICE", som modsat ægte is ikke kræver voldsomme mængder af el for at holde sig frossen i ørkenheden.

Banen er en del af det storstilede koncept Winter in Venice, som også inkluderer parader, et 3D lysshow og masser af pyntede træer, inklusiv det godt 20 meter høje lysbesatte træ på pladsen ved siden af skøjtebanen.

Banen åbnede midt i november og holder åbent hver dag og aften indtil starten af januar. Prisen er cirka 80 kr. for en times skøjteløb inkl. leje af skøjter.

www.venetian.com