8 hotspots i LA

I bydelen Santa Monica findes gaden Abbot Kinney Boulevard, som med lave bygninger, brede fortov og et væld af hotte restauranter og butikker er oplagt at besøge til fods.

Første stop - Kreation Kafé. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Axholm

1. Spis grønt og råt

Kreation Kafé serverer 100 pct. økologisk raw-food, som er indgroet i LA-livsstilen for mange. Princippet er, at mange næringsstoffer og enzymer bliver ødelagt af opvarmning under tilberedningen. Derfor skal grøntsager og frugt være så lidt forarbejdet som muligt.

Her fås en regnbue af juicer, som gavner krop og sind, og er det ikke nok, er der 23 forskellige grøntsags- og frugttonics og supershots at vælge imellem. Morgenmaden er laks, omelet uden æggeblomme, og havregrød, mens tapas (kolde og varme), wraps, supper og salater udgør udvalget til frokost/aftensmad.

Hvor: 1202 Abbot Kinney Blvd
Info: kreationjuice.com

2. Zen på hjul

YAS. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Axholm.

Forestillingen om, at alle piger vimser rundt i røde Baywatch-badedragter eller Victoria Secret-bikinier holder ikke (længere). I dag er yoga-tøj dagens »outfit« på strækningen fra Santa Monica til Venice – en gåtur på ca. 40 minutter. Der er mange muligheder for drop in-klasser hos de store og små yoga-steder.

Den mest berømte er nok YAS, som ejes af Kimberly Fowler, der bliver kaldt »Godmother of Hybrids« af Shape Magazine. YAS blander yoga og spinning, så kroppen både bliver strakt ud og får et cardio-boost på en træningstime.

Hvor: 1101 Abbot Kinney Blvd
Info: go2yas.com

3. Indtag stranden med stil

Beach House Brand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Axholm.

Har du glemt bikinien, »bohemian lace«-tunikaen eller andre »beach essentials« er Beach House Brand stedet, hvor du sagtens kan finde, hvad du mangler – og mere til. Butikken er essensen af »Solen skinner altid i Venice«-stemningen.

Bikini-mærker er blandt andet KIINI, Beach Riot og MIKOH. Her er også et stort udvalg af hatte, skateboards, langtidsholdbare strandtennis-sæt, og strandtasker af den slags, som man også kan holde ud at bruge efter ferien.

Hvor: 1043 Abbot Kinney Blvd
Info: beachhousebrand.com

4. Genoplev vinyl-magien

Vnyl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Axholm.

Vnyl er stedet for folk, der elsker at skulle stoppe op midt i et album for at vende pladen – og ikke har ambitioner om at tage musikken med på farten.

Vnyl har en vægcollage af højtalere og er et eldorado af gamle LPer og pladespillere, som er nøje udvalgt. I USA er vinyl et adelsmærke på passion for musik som kontrast til Spotify og Tidal, der blot er lydspor til en travl hverdag. Hold øje med Vnyls facebook-side for release-koncerter og DJ-events i butikken.

Hvor: 1136 Abbot Kinney Blvd
Info: vnylst.com

5. Få en personlig signatur-duft

Le Labo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Axholm.

Le Labo – det berømte parfumeri i New York – har en filial her. Og mens både Rose 31 og Santal 33, ligesom i New York, er populær, ligger oplevelsen i parfumeriet i selv at finde ud af, hvilke dufte, man godt kan lide, så man laver en parfume, der passer præcis til en. Man kan selvfølgelig også gøre som verdens rigeste 1 procent og få komponeret sin helt egen signatur-duft.

Hvor: 1138 Abbot Kinney Blvd
Info: lelabofragrances.com

6. Tank op til digital detox

Burro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Axholm.

Hvis man har mod på at prøve et døgn uden facebook, instagram og mobil, kan man med fordel lægge vejen forbi Burro og tanke op til non-digitale fornøjelser. Her kan man købe postkort trykt i hånden med gamle trykpressere, så venner og familie kan få en gammeldags hilsen med posten. Og her er smukke notehæfter til at fange nye drømme ind med, og et kæmpe udvalg af bøger – lige fra livsstil, kogebøger til fordybelse i malerkunsten.

Hvor: 1409 AbbotKinney boulevard
Info: burrostyle.com

7. Japansk livsstil i balance

Tortoise. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Axholm.

Tortoise »General Store« er en kreativ butik med håndværk fra Japan og andre steder – alle med gods og sjæl i. Det japanske fingeraftryk kommer fra ægteparret Keiko og Taku Shinimoto, der flyttede til LA fra Tokyo. De ville give amerikanerne et modspil til kvantitet og hurtigt masseforbrug. Her er kaffekrus i stentøj fra Hasami. Kobber-kaffekander, som næsten kan gå i arv til næste generation. Og et stort udvalg af japanske effekter – sko, tasker og legetøj.

Hvor: 1208 Abbot Kinney Blvd
Info: tortoiselife.com

8. Gjelina – byens hotteste sted

Gjelina. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Axholm.

Restauranten Gjelina er en ombejlet restaurant. Ventetiden løber nemt op i 3-4 uger, så har man ikke en reservation, er et bud er at tage chancen og komme tidligt – kl. 18.00 – til frie pladser ved et fællesbord. Gjelina serverer moderne amerikansk cuisine på et højt, men afslappet niveau. Desserten Salty CaramelFudge er en klassiker.

Prøv at få bord i gårdhaven og spis under åben himmel – her er der også gode muligheder for people-spotting, hvis man er til det. Er der ingen pladser overhovedet, har Gjelina også en rustik takeaway ved siden af, som har pizzaer og salater.

Hvor: 1429 Abbot Kinney Blvd
Info: gjelina.com