7 ting, du ikke bør gøre på skiferien

Er du mest til glideplov og varm kakao? Hvis ja, skal du ikke kigge med her. Her er syv ekstreme skistunts til inspiration til skiferien.

Der er ikke meget familie-aktivitet over, hvad disse to adrenalin-jægere foretager sig: en kombination af paragliding og skiløb. Fold sammen
Læs mere
Foto: Halvor Angvik / Youtube.com

Skisæsonen kommer nærmere og nærmere, og det er snart tid til at pakke ski og venter til de utallige ture, hvor du skal suse ned af bjerget.

Se også: Cool apps til skituren

Men endnu er kun et fåtal af skiområder i Europa åbnet. I Østrig, Schweiz og Italien er der lige nu de bedste muligheder for at få skiene i sne.

De tre lande har nemlig flest skiområder åbne. Østrig har ni, Schweiz seks og Italien fem områder.

I Skandinavien ser det dog værre ud set med skibrillerne på.

Her er sæsonstarten udskudt på grund af det varme vejr i Norge og Sverige. Sverige har ikke ingen områder åbne, og i Norge er det kun Sjusjøen, der har sne nok til, at der kan løbes på ski.

Til sammenligning havde havde Norge ni områder åbne samme tid sidste år.

Men det skal ikke holde alle skientuiaster fra at glæde sig. Sneen skal nok komme, og når den gør, kan man prøve kræfter med alternative og mere adreanalinpumpende aktiviteter, hvis modet er til det.

Her er syv ekstreme skistunt:


1. Denne video blev filmet i Canada, hvor en mand ved navn Troy Hartman i høj fart susede ned ad en bakke ved hjælp af hans hjemmelavede ”jetpack”, lavet med dele fra jet-motoren fra et militært drone-fly. Når Troy Hartman når 80 kilometer i timen tør han ikke løbe hurtigere - her er hans ”jetpack” ellers kun ved halv styrke.


2. Wengen i Schweiz er kendt for at være et familievenligt skisportsted. Der er dog ikke meget familie-aktivitet over, hvad disse to adrenalin-jægere foretager sig. De springer ud fra bjergene iført faldskærm og et par ski under fødderne.


3. Jamie Pierre sætter sit liv på spil ved at hoppe ud fra et bjerg i en højde af 78 meter i Grans Targhee Resort i Wyoming, USA. Han slap af sted uden en skramme og med de 78 meter satte han i 2007 verdens rekord.


4. Hvis man virkelig vil komme hurtigt op og ned ad bjerget, skal man droppe lift og ski. Tag i stedet med helikopter op til toppen og spring ud iført "wing suit", en tætsiddende dragt med stof mellem arme og krop. Man falder ekstremt hurtigt gennem luften som ved frit fald, men dragten gør, at man kan styre sig sikkert mod et godt sted at lande med fladskærm.


5. Hvis du mener, at du har prøvet offpiste, så prøv at se med her. Advarsel: Der er risiko for at dine bedrifter på de upræparede pister kommer til at blegne.


6. De ekstreme skiløbere Matthias Giraud og Stefan Laude filmede en reklame for kameraet GoPro HD i de franske alper tidligere i år, da en lavine ramte. De formoede at løbe stærkere end den og beskrev det som den bedste tur i deres liv ned ad bjerget.


7. Trailer til filmen Light the Wick, hvor ski-atleter og filmfotografer er taget af sted til afsides pister for at fange de vildeste skioptagelser.

Rejseliv.dk spørger: Kender du andre ekstreme skistunts på youtube? Kom med linket som kommentar herunder.