60 etagers skyskraber deler vandene i Venedig

Mode-giganten Pierre Cardin har sammen med sin arkitekt-nevø Rodrigo Basilicati planer om at opføre en 244 meter høj skyskraber nær Venedig - en plan der vækker voldsom debat.

Foto: Palais de Lumiere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skulle være det 90-årige mode-ikon Pierre Cardins sidste store projekt: En 60 etagers skyskraber nær Venedig, skabt af stål og glas og fyldt med lejligheder, restauranter, biografkompleks og helikopterlandingsplads på taget. Og med det pompøse navn Palais de Lumiere - Lysets Palads.

Læs også: Nyt rejsemål i Europa skaber debat

Det ikoniske bygningsværk har fået grønt lys fra de lokale myndigheder, og tanken var, at hele projektet skulle puste nyt liv og arbejdspladser ind i det gamle industriområde Porto Marghera.

Lederen af Veneto-regionen, som Venedig er en del af, Luca Zaia, siger til Sunday Telegraph, at det nye bygningsværk vil blive Venedigs svar på Eiffeltårnet og Louvre.

Men det er kritikerne ikke enige i. De frygter, at skyskraberen vil ødelægge Venedigs historiske skyline og få det verdensberømte klokketårn på Piazza San Marco til at tage sig ubetydeligt ud.

Kritikerne mener, at et bygningsværk som Lysets Palads er alt for stort og vulgært til Venedig og mere egner sig til et sted som Dubai med de øvrige futuristiske bygninger.

Også de italienske luftfartsmyndigheder er skeptiske over for projektet. De fastslår, at bygningen kunne skabe problemer for indflyvningen til den travle Marco Polo lufthavn, der tager imod millioner af turister hvert år.

Pierre Cardin skulle have lagt den første symbolske sten til Lysets Palads i september 2012, men er efter sigende så træt af al bøvlet, at han overvejer at flytte projektet til et helt andet land. 

Se også: 10 skylines du aldrig glemmer