6 tips til Malmøs oversete lillesøster

Alle pile peger mod Sydsverige, når planerne for påsken skal lægges. Den fine universitetsby Lund ligger kun 20 km nordøst for Malmø og er en mindst lige så hyggelig by at besøge.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lund med tog og bus
Fra Københavns Hovedbanegård koster en togbillet t/r til Lund 196 kr. www.dsb.dk

Næste: Shopping, frokostpause og livemusik

Tager du bussen fra Ingerslevsgade (lige overfor DGI-byen) koster en returbillet fra omkring 100 svenske kroner. Til gengæld er der ikke så mange afgange at vælge imellem. Bestil billet og se afgangstider på www.swebusexpress.se.

Domkirken
Den store og imponerende domkirke ligger lige i centrum af Lund og er ikke til at komme udenom, når man er gæst i byen. Den blev bygget i 1100-tallet, hvor Lund på grund af domkirken, faktisk var en af de vigtigste byer i Danmark. I kirken findes et helt specielt ur, som er lidt af et tilløbsstykke for turister. To gange om dagen spiller det en melodi, mens De Hellige Tre Konger træder frem og priser det lille Jesus-barn i et dukkespil.

Det sker hver dag kl. 12 og 15. Søndage og helligdage er det kl. 13 og 15. 

Botanisk Have
Lidt øst for domkirken finder man Lunds botaniske have – Botaniska Trädgården - som er en hyggelig oase midt i byen med over 7.000 forskellige plantearter. Når vejret tillader det, er parken perfekt til picnic, eller til bare at nyde en kop kaffe i. I påskeferien har den botaniske have en speciel udstilling med dekorerede æg, hvor gæster også selv kan få lov til at prøve kræfter med den gamle påsketradition. Der er gratis adgang, og udstillingen er åben fra 11-17.

Botaniska Trädgården
Ötra Vallgatan 20, Lund
Åben fra kl. 6 til 20 hver dag

Næste: Shopping, frokostpause og livemusik