6 oplevelser i solrige Singapore

Om det er lyst eller mørkt i Singapore, så byder den lille ø-stat på masser af oplevelser. Rejseliv guider til seks af dem nedenfor.

Lige syd for Singapore, forbundet med en bro, ligger øen Sentosa med tropisk strandliv. Fold sammen
Læs mere
Foto: flickr.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Om dagen

Højt oppe i lyset
Singapore Flyer er verdens største pariserhjul. Mageligt sædet i en af de mange kabiner glider man 165 meter op over byen til en helt utrolig udsigt over Singapores skyskrabere, havnen og så videre.
Selv om man er højt oppe, så må man stadig se op til  »naboen« på den anen side af vandet – det 200 meter høje hotel, Maria Bay Sands, som med sin udsigtsplatform også lokker med  »fantastic view«. En tur rundt tager omkring en halv time.
Om aftenen kan man købe »Sky Dining« hvor der er dækket op til to i hver kabine, egen butler og servering af tre retters menu under to omgange. Pris: 249 S-dollar pr. person.

Hvad: Singapore Flyer
Hvor: Ligger på Raffles Avenue
Hvor meget: 20,50 S-dollar (knap 90 kr.) for en voksen
Info: singsporeflyer.com
 

Naturen i dagslys
Ganske vist er Singapore ikke større end Bornholm, og ganske vist er der lige så mange mennesker stuvet sammen her, som der bor i hele Danmark. Men alligevel er der masser af grønne åndehuller.
Her kan man opleve både vild regnskov, som man kan opleve midt på øen, og kultiveret natur, som i botanisk have, grundlagt i 1859 og i dag beliggende midt i byen.
Haven er især kendt for sin orkidéhave. Her kan man opleve et utal af forskellige sorter, og i drivhuse, der modsat, hvad vi kender, er nedkølede, er der orkidéer, som normalt gror under køligere himmelstrøg.

Hvad: Botanisk Have
Hvor:  Flere indgange bl.a. Tanglin Gate, Burkill Gate og Nassim Gate. Der er åbent kl. 05-24, orkidéhaven dog kun kl. 8.30 - 19.
Hvor meget: Adgang til haven er gratis, men entré til orkidehaven er 5 S-dollar (lidt over 20 kr.)
Info: nparks.gov.sg


S – i solskin
Da står »S« for strand, og Singapores strande er ganske vist kunstigt anlagt og ligger på forlys-telsesøen Sentosa, men det ødelægger ikke den tropiske stemning med sand og palmesus.
Der er bro til øen, så strandene ligger kun et kvarters bilkørsel fra centrum. Man kan også tage monorailen eller tag Sentosa Ekspress – en monorail fra fastslandet ved broen – eller kabinebanen fra Harbourfront med en utrolig udsigt over havnen over til Sentosa.
Her er alverdens forlystelser. For eksempel museum, sommerfuglepark, Underwater World, lagune, hvor man kan svømme med delfiner, Universal Studios. Men også strande og strandbarer. Mere end tre kilometer badeliv – hvor Siloso stranden har strandbarer og er stedet, hvor det sker.

Hvad: Strand
Hvor: Siloso på Sentosa lige syd for Singapore.
Hvor meget: Gratis. Her er kun transportudgifter.
Info: sentosa.com.sg
 

Om aftenen


Udsigt i måneskin
SkyPark er stedet at se solen gå ned og månen stå op. Og stedet, hvor byens nye in-bar er åbnet.
Heroppe på toppen af Marina Bay Sands -hotellet på 57. etage, hvor den ene ende er et offentligt observationsdæk, ligger også Ku-Dé-Ta bar-lounge og restaurant – et kult-koncept »importeret« fra Bali.
Her 200 meter over byen hænger man ud med de kendte og en masse wannabees. Stemningen er god, solnedgangen som regel smuk, og øllene stinkende dyre – selv set med danske øjne. 93 kr. for en fadøl serveret under de røde parasoller ved poolen.
Men så kan kan også »se ned« på pariserhjulen på den anden side af bugten.

Hvad: Ku-Dé-Ta
Hvor: Adresse: Marina Bay Sands på Bayfront Avenue
Hvor meget: Gratis entre
Info: kudeta.com.sg


Naturen i mørke
»Night Safari« i Singapore var verdens første af sin art, da den åbnede, og er det måske stadig.
Den specielle zoologiske have er kun åben, når mørket er faldet på, og er kun beboet af natteaktive dyr.
Singapore har også en almindelig zoo, som i øvrigt er tildelt tre attraktions-stjerner af Michelin. Den er nabo – og lukket – når Night Safari åbner kl. 19.30.
Her kan man køre i safarivogne gennem haven og opleve de natteaktive dyr, ligesom der er vandrestier gennem junglens mange lyde.

Hvad: Zoologisk have
Hvor: Mandai Lake Road
Hvor meget: Entré 32 S-dollar ( ca. 135 kr.) for en voksen
Info: nightsafari.com.sg

S - i elektrisk lys
Når mørket faldet på, står S-et for shopping, og i Singapore er lukkeloven en by i Rusland.
Her kan man shoppe døgnet rundt. De fleste forretninger i shoppingcentrene – og dem er der et utal af – har åbent alle ugens dage kl. 10-21 eller 22.
Men trækker shoppegenet midt om natten, er der også råd for det. Mustafa Centre i bydelen Little India har åbent døgnet rundt, og her kan man købe næsten alt, hvad hjertet begærer. Her kan man finde både dagligvarer og juveler. Tøj, sko og alverdens gadgets og elektronik.

Hvad: Shopping
Hvor: Serangoon Plaza
Hvor meget: Lige så meget, som kreditkortet tillader
Info: mustafa.com.sg