6 gadgets til den lange flyrejse

Der er rigtig langt til solen om vinteren - her er seks ting, som vil få turen til Thailand, Mexico eller New Zealand til at føles kortere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Slut med rod på gulvet
På sådan en 14-20 timers flyvetur er man nødt til at have en del med – bøger, noget at drikke, snacks, et par magasiner, en god håndcreme, for bare at nævne lidt. Det betyder som regel, at man har noget liggende i stol-lommen, noget i opbevaringsrummet under loftet og noget i en taske eller pose på gulvet.

Men hvor er det nu, hvad er? Og kan man tillade sig for syttende gang at bede naboen om at rejse så op, så man kan fiske en bog ud af håndbagagen? Det problem er løst med  denne  taske, som man hænger fast på sæden foran én. Tasken har en masse lommer i forskellige størrelser, så der er hver sin til pas, vandflaske, mobiltelefon, bøger, etc.

Pris 29.95 dollars (ca. 175 kr.), Bemærk, at den for tiden er udsolgt, men hold øje med hjemmesden.
hammacher.com/Product/78074

Tag hovedpuden med
Slut med hovedpuder, der giver dig ondt i nakken. Tempur har en rejseversion af sin originale pude. Den er kun halvt så bred og kan pakkes ned i en praktisk pose, så den kun fylder 70 pct. af sin oprindelige størrelse på 25 gange 31 gange 10/7 cm.

Pris: 499 kr
tempur.dk 

Sov bedre undervejs
Når man rejser på tværs af tidszonerne forstyrres søvnrytmen, men et par søvnbriller kan snyde jetlaggen. Med de gule glas filtreres det blå lys fra, så hjernen tror, at det er nat, og produktionen af melatonin, der er med til at styre en døgnrytmne, går i gang, forklarer producenten, Melamedic. Søvnbrillen fås i flere forskellige modeller også til børn og også i versioner, der kan benyttes over læsebriller.

Pris: 599 kr. (vejledende)
melamedic.com

Undgå hævede fødder
Der er flere forskellige mærker i rejsestrømper på markedet. Matas har blandt andre Sigvaris-strømper, som giver et let tryk, så blodet kan cirkulere hurtigere i benene. Anbefales ved flyrejser over fire timer. Fås i sort, marine og sandfarvet i størrelser mellem 36 og 47 til både mænd og kvinder.

Pris: 217 kr.
matas.dk

Luk lyden ude
Et par gode høretelefoner lukker baggrundsstøjen – og verden – ude. Denon AH-NC800 leveres godt rejsebeskyttet i hård taske og med kabler i to forskellige længder, batteri samt en adapter til fly. Høretelefonerne siddet godt og er komfortable, så mankan have dem på i timevis.

Pris: 1.399 kr. (vejledende)
denon.com

Mest for læseheste
Lange flyveture er perfekte til at læse bøger i. Men det kan være både tungt og upraktisk at sidde med en 700-siders murstensroman. Løsningen er naturligvis at have læsestoffet som e-bøger. Og her bevæger vi os med åbne øjne ind i noget, der nærmere sig en religionskrig, for er en e-reader eller en iPad bedst? Efter at have konsulteret en kollega, der er væsentlig klogere på området end Rejseliv, er svaret: Hvis du har en iPad i forvejen, så brug den, men hvis du ikke har én og kun er interesseret i at kunne læse bøger, så invester i Amazons Kindle e-reader.

Den både koster væsenligt mindre end iPad’en og er nemmere at sidde med, da den kan holdes med én hånd. (Ja, ja, det kan mini iPad’en også – det ved vi). Desuden er Kindlen bedre egnet til at læse på i længere tid, da den ikke bruger baggrundsbelysning til skærmen, og derfor er mindre trættende for øjnene. Der er plads til ca. 1.000 bøger på Kindlen, og det kan være lidt bøvlet at få bøger fra de danske forlag ind på den, men som e-bogs-læser fungerer den rigtig godt.

Pris: ca. 650 kr.
amazon.co.uk/kindle

Læs også: 8 gode apps til rejsen