550 kr. for 800 meter lang elevatortur

Det er prisen for at besøge verdens højeste bygning, Burj Khalifa i Dubai.

Udsigten fra Burj Khalifa i Dubai. Fold sammen
Læs mere
Foto: Karim Sahib
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du har travlt, og vil op i den 828 meter høje bygning nu og her, så koster det 550 kr. at suse op til 124. etage, hvor udsigtsplatformen på Burj Khalifa i Dubai ligger.

Læs også: Top-20 barer med verdens fedeste udsigt

Information om priser er netop lagt ud på Burj Khalifas hjemmeside, og der findes ganske vist en billigere måde at stige til tops på. Nemlig hvis du i god tid booker dato og tid for besøget, enten på nettet eller ved indgangen til Dubai Mall på stedet. Så er prisen for voksne 140 kr. for et besøg og børn mellem 3-12 år slipper med 60 kr. Børn under 3 kommer gratis med.

Et besøg i bygningen starter i receptionsområdet i The Dubai Mall. Man føres på et 65 meter langt transportbånd gennem en multimedie-præsentation af Dubais historie og ender ved foden af bygningen med det første kig ind i himlen.

10 meter i sekundet

Så begynder den hidsige del af besøget: Elevatorturen mod toppen. Ekspres-elevatorerne skyder til vejrs med 10 meter i sekundet, og efter godt et minut åbner dørene sig til en formentlig fabelagtig udsigt. Der er glas fra gulv til loft på observationsdækket og udsigt 360 grader rundt. Udsigt til byen, ørkenen og havet. Om natten tager byens lys og stjernerne over.

Den guidede tur tager en times tid, og man har mulighed for at drysse lidt rundt for sig selv.