5 x udstyr til storbyferien

Fra en byguide på ét stykke papir til den mobile læselampe. Her er fem gange grej, du garanteret vil blive glad for på næste storbyferie.

»Small wonders of Rom« en guide til udsædvanlige oplevelser i Rom. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Lommeguide

Modsat så mange andre rejseguider, som har prydet sig med denne betegnelse, lever den lille nye »Small wonders of Rome« til fulde op til størrelsen. Hele guiden er trykt på ét A3-ark, som er foldet til A6 og som let kan smutte ned i en lomme.

Guiden er på engelsk, men det er danske Tine Lind og Jakob Vestergaard, som står bag. I guiden er ikke de gængste turistattraktioner, men 42 usædvanlige steder at se, spise, drikke og holde pause – samt brugbare kort.

Pris 6 euro, ca. 46 kr.

2. Kuffert-løbehjul

Rejs let og praktisk. Den lille kuffert har kabine-størrelse, så kan tages med som håndbagage. Den har hjul og kan trækkes. Og når taxaen sidder fast i trafikken, kan man stå af og selv køre resten af vejen på fortovet.

Kufferten er udstyret med et ståbræt, som kan foldes ud – og har et løbehjul. Micro Luggage Scooter sælges online fra Storbritannien.

Pris 299,05 pund. ca. 3.136 kr.
micro-scooters.co.uk

3. Sikker kopholder

Jakken over armen, kuffert, mobiltelefon og pas i hånden – og så også et krus kaffe. Man kan hurtigt komme til at mangle hænder på sin vej gennem lufthavnen.

Men en Tugo kopholder, som monteres mellem trækstængerne på kufferten, giver en ekstra og sikker placering – den er altid lodret – af kaffekrus. Leveres med net, så den også kan bruges til f.eks. vandflasker. Lige nu 50 pct. rabat.

Pris 59,50 kr.
coolstuff.dk

4. Lys over landet

Slut med at mangle læselys ved hotelsengen eller at sidde med et søvnigt lys over skrivebordet. Tag din egen lille lampe med. Fleksibel 28 LED super bright kan klipses fast, har ca. en meters ledning og kan også bruges med batterier (fire AAA-batterier).

Pris 129 kr. uden batterier.
coolpriser.dk

5. Automatiske feriefotos

Det ligner en iPod, der er klipset i blusens udskæring. Men det er et lille bærbart kamera, som hvert andet minut automatisk tager et foto fra storbyferien. Genoplades, når man tilslutter det computeren for at overføre billederne.

En medfølgende app kategoriserer billeder og kan via GPS finde navn på caféer og restauranter, man har besøgt. Næste generation af kameraet, Narrative Clip 2, hvor blandt andet 90 grader linsen er forbedret, billedstørrelsen er øget fra fem til otte megapixel og hvor trådløs forbindelse er tilføjet, kommer på gaden i efteråret.

Pris for Narrative Clip
169 euro, ca. 1.260 kr.
getnarrative.com