5 vilde snowparks i Østrig

Jo, der er alpeidyl. Men der er også masser af freestyle, freeride og funparks i de østrigske skiområder.

One Big Park, som er en sammenslutning af mange fun-parker i Salzburgerland. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er nogle, der ikke kan få det vildt nok.

Læs også: Smukt skiløb ved klassisk kurby

Nogle der kaster sig ud i rails, halfpipes, kickers og corners – for ikke at tale om hop over klippesider, og som dyrker freestyle-livsstilen med ekstreme skistunts, fester og koncerter.

Nogle der holder skiferie – ja, i Østrig.
For alpelandet, der måske mere er kendt for hygge, alpehytter og Glühwein, er også med helt fremme i skistøvlerne, når det gælder funparks.

Her er fem af de bedste:

Burton Superpark
En af de bedste fun-parker i hele den østlige del af Alperne. Den ligger på Dachstein-gletsjeren og har derfor en lang sæson. Her mødes de professinelle freestylere om efteråret for at træne op til sæsonens vigtige konkurrencer. Men parken er ikke kun til professionelle. Her er også freestyle for begyndere.
www.schladming-dachstein.at

Boarders Playground
Ligger i SkiWelt Westendorf-området og har siden starten i 1998 vundet adskillige priser. Det er måske ikke så mærkeligt, for fun-parken er designet af snowboard-legenden Gogo Gossner og hans Shredheadz-team i samarbejde med Bergbahn Westendorf. Parken er i to dele. PUBLIC park, der er nem til middelsvær med forhindringer, som enhver øvet snowboarder eller freestyle-skiløber kan overvinde. PRO park, som absolut ikke er for folk med dårlige nerver. Det er legepladsen for hardcore freestylere.
www.kitzalps.com

STANTON Park
Det hedder fun-parken på Rendl i St. Anton. Den er opdelt i områder. I midten er en medium double-kicker-line med to spring på henholdsvis syv og 11 meter og afslutning i en wave og en curved box. Og i siden er et stort udvalg af forhindringer placeret af designerne Rene Schnöller og Alex Fischer. Snowboardere og freestylere forstår, hvad de er: cool jib line med op til fem runs – fra en butter box til en kinked box samt mushroom, down rail og pyramid.
www.stantonamarlberg.com

Snowpark Lech
Ligger ved Schlegelkopf på den anden side af Arlberg. Da området er meget snesikkert, kan parken, der ligger i 1.600 meters højde, åbne allerede i begyndelsen af december, selv om den ikke ligger på en gletsjer. 3,6 ha med 20 forhindringer på tre baner: en nem, en lidt sværere og så den for profferne. Schlegelkopf-liften, der fører op til starten er opvarmet og passerer hen over terrænet med den dertil hørende underholdningsværdi.
www.lech-zuers.at

ONE BIG PARK
En sammenslutning af mange fun-parker i Salzburgerland. "Den store" består af "Kitzsteinhorn Mellow Parks", der er tre fun-parker, hvoraf en af dem ligger på gletcheren. "Nitro Snowpark" i Leogang, der er oplyst om aftenen, "BS Park" i Gaissau," Snowpark Gastein" og "Absolut Park" på Shuttle-Berg i Flachauwinkl, der med en totallængde på halvanden kilometer er en af de største i Europa.
www.onebigpark.at

Læs også: Ultimativt adrenalinkick i sneen