5 vilde marathon verden rundt

Kombiner drømmen om den ultimative ferie med et maraton. Undskyldningen for at rejse får et ekstra nyk med dit livs måske største fysiske udfoldelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Honolulu Marathon
Hvor: Hawaii
Næste gang: 12. december 2010

Lange hvide strande. Krystalblåt vand. Dasen under en palme til lyden af en klimtende Jack Johnson på ukulele. Den klassiske Hawaii-drøm er måske en kliche, men de paradisiske tropeøer er til at nå. Og vil du for alvor rives ud af drømmen om hængekøjer og hula-dansere, så smid et relativt hårdt maraton oven i indkøbskurven. Aloha! Så er du klar til et af verdens 10 største maratonløb.

Siden 1973 er der hvert år i december blevet løbet maraton fra Honolulu på hovedøen Oahu. Løbet er fysisk udfordrende, men alligevel populært for nybegyndere. Klimaet svinger mellem 18 og 30 grader, og ruten snørkler sig gennem et bjergfyldt landskab. Løbet begynder ved Ala Moana Beach og fortsætter langs vandet, gennem Honolulu by og videre østpå gennem Waikiki og rundt om vulkankrateret Diamond Head.

Ruten fortsætter i den østlige del af Honolulu og ender i den største og ældste nationalpark på Hawaii, Kapiolani Park, hvor du kan slappe af ved vandet og besøge Honolulu Zoo eller Waikiki Aquarium. Med ekstra god samvittighed i hængekøjen kan spise dig mæt i en stegt Huli-Huli-kylling eller fortsætte aktiviteterne med surfing, snorkling eller opdagelsesture.
Info: honolulumarathon.org

Næste: Kæmp med alkoholpromiller på ruten