5 unikke overnatninger

Hvorfor checke ind på et ordinært hotelværelse, når man kan sove i en iglo, et cockpit eller i toppen af en mast, der svajer, når det blæser?

Nok er det en iglo, bygget af is og sne, men luksuriøst er det alligevel på sin egen facon. Hotel Iglu Dorf i Andorra. Fold sammen
Læs mere
Foto: Helle Schønning
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På spidsen

Hvad: Euromast
Hvor: Rotterdam, Holland

Denne fornøjelse er på ingen måde for højdekyllinger, for hotelværelset befinder sig 112 meter over jorden og udgør spidsen af Rotterdams vartegn: Det umådelig tynde tårn ved navn »Euromast«. Så man tilbringer natten i en seng, der balancerer på en høj tynd pind. I stormvejr kan man mærke, hvordan tårnet svajer, så lamperne dingler. Men  en betagende oplevelse, når solen langsomt tænder for Rotterdam om morgenen og man er vidne til det hele fra sit tyste logi.

Værelserne er retro i stilen og komfortable med udsigten som den store imponator. I klart vejr er der udsigt over byens store havneområder og helt ud til havet. Der er blot to værelser i Euromast. Det store, »Heaven«, har badekar samt udsigt over Rotterdams havn, mens det mindre værelse, »Stars«, har bykig, men kun brusebad. Til gengæld er der champagne på køl i dem begge.

Info:
euromast.nl
 

På lava

Hvad: Blue Lagoon Clinic
Hvor: Syd for Reykjavik, Island

Dette lille hotel ser ud, som er det ved at gro frem af lavamarken oven på den spruttende undergrund. Sære dampe fra lagunen bag hotellet hyller stedet i en hekseagtig atmosfære og understreger, at man bor lige midt i et naturfænomen.
De 15 dobbeltværelser er enkle, lyse og skandinaviske. For der skal ikke være noget til at konkurrere med det syn, der møder dig uden for vinduet og den lille terrasse, der glider lige over i lavaen, fyldt med smukke mosser i en rigdom af klare og blide grønne farver.

Det føles nogenlunde som at være havnet på Mars, omend faciliteterne nok er en del bedre: Miljømærket linned, sund økomad, masser af frisk fisk. Og så de udendørs bade: Året rundt er der de vidunderligt varme og det turkis-hvide vand med mineraler, alger og silica, som har en ekstremt beroligende og rensende effekt på huden.

Info: bluelagoon.com


På avantgarden

Hvad: Hotel Lloyd
Hvor: Amsterdam, Holland

Har du storfamilie, så prøv Hotel Lloyds væg-til-væg senge. Op til otte mand kan sove på stribe i nr. 221. Endda med hver sin læselampe. Og så har I også lige et koncertflygel, for en sikkerheds skyld.
Andre værelser har brusebad midt i rummet, uden forhæng. Ét værelse ligner en finsk sauna, og et andet er stort som balsalen på Kronborg. Enkelte minder om Månebase Alpha, har stemning af sommerhus, apotek eller kostskole i England. Værelserne svinger i størrelse, komfort og pris, fra 1 - 5 stjerner, så bed om at se det, inden du checker ind.

En stribe hollandske designere har haft en fest uden lige med at indrette den fredede murstensbygning ved havnefronten. I 1921 var huset opbevaring for østeuropæiske emigranter, der afventede Lloyd-flådens damper til Sydamerika. Og denne stemning anes i indretningen, som prismekrone ved receptionen, formet som et gammelt skib.

Info: lloydhotel.com
 

På is

Hvad: Hotel Iglu Dorf
Hvor: Andorra

Nok er det en iglo, bygget af is og sne, men luksuriøst er det alligevel på sin egen facon: Start opholdet i 2.300 m højde i skiterrænet Grandvalira med en vandretur iført snesko. Det giver den indre varme og appetit til middagen, der serveres i igloens restaurant for alle gæsterne. Efter en solid ostefondue er der efterfølgende bad i igloens egen jacuzzi, med kig til en sydeuropæisk stjernehimmel gennem det åbne snetag, en salig og afslappende stund.

Efter en kop varm te og omklædning er man klar til at krybe op på is-sengen i de fine værelser, der er rigt dekoreret med smukt udskårne væsner i sne- eller isvæggene. Sengen er redt op med isolerende tæpper eller lammeskind ovenpå hvilke, der venter en vamset, lækker sovepose i polarklasse. . Men husk nu lige en uldhue, for ellers bliver det for koldt om hovedet i løbet af natten, hvor temperaturerne ligger omkring frysepunktet, indenfor i igloen.

Info: iglu-dorf.com
 

På flyet

Hvad: Jumbo Hostel
Hvor: Arlanda, Sverige

Godnat og sov godt under en snehvid dyne i en komfortabel seng i et ægte flycockpit komplet med skrå vægge, styrepind og sære instrumenter i fodenden og loftet. Fra kaptajnens vinduer er der udsigt over start- og landingsbanerne i lufthavnen, og en nydeligt uniformeret stewardesse viser til rette på dette usædvanlige hostel indrettet i en 747-2000 Jumbo Jet fra 1976. Flyet har fået nyt liv som ramme om mindre møder og overnatninger med morgenmad i baren med de orange stole.

Det meste af originalindretningen er her endnu, skønt flyet er omhyggeligt istandsat efter sin lange karriere som bl.a. passagerfly for Singapore Airlines, pilgrimsfly og følgefly med secret service agenter på Præsident Clintons sidste rejse til Østafrika.
Udover cockpit-suiten med eget bad er her 26 rum til to-tre personer i brede køjer. Enkelte har eget bad, mens resten deler seks enkle badeværelser.

Info: jumbohostel.com

Læs også: Glemte får på hotelværelse