5 strande for enhver smag i Rio de Janeiro

Rio de Janeiro har nogle af verdens smukkeste urbane strande. Og der er nok at vælge imellem – Rejseliv har ’testet’ fem.

Leme er første del af Copacabana og perfekt til en tidlig tur på stranden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En tidlig dag på stranden

Bystrandene er opdelt i nummererede posttårne, som indikerer, hvor på havnefronten man befinder sig. De badeegnede bystrande i Rio de Janeiro starter ved Leme som den første post - posto 1. Leme er første del af den kendte Copacabana-strand, som er 4 km fra start til slut. Et besøg på Leme er perfekt, hvis man vil have en stille og tidlig tur på stranden. Solen går ned tidligere bag de høje bygninger, og stranden er tommere end de andre strande.

Hvor: Praia do Leme

Strand med bølgefortorv

De fleste har hørt om Copacabana. Enten på grund af den klassiske melodi af samme navn eller den verdenskendte nytårsfest, der hvert år samler to millioner festgæster klædt i hvidt fra top til tå. Kendetegnet ved sit bølgende, sort-hvide fortorv, der adskiller stranden og de mange luksushoteller med havudsigt, er Copacabana indbegrebet af det typiske Rio de Janeiro-landskab med strand, skyskrabere og klipper side om side. I modsætning til Leme er Copacabana ikke en stille strand. Den famøse oase tiltrækker alle slags mennesker: favela-drenge, der viser deres imponerende fodboldevner, ældre Copacabana-beboere, som kommer og får en daglig dukkert, og turister, der vil opleve, om verdens mest berømte strand lever op til sit ry. I Rio de Janeiro er det no-go at tage sit håndklæde med på stranden. I stedet ligger man på en canga – et stykke tyndt, farverigt stof, som tørrer hurtigt i solen. Et populært print er netop Copacabana-fortorvets kendetegnende mønster, som man passende kan tage med sig hjem som souvenir.

Hvor: Praia de Copacabana

Lokale såvel som turister boltrer sig i vandet på den verdensberømte Copacabana-strand. Fold sammen
Læs mere

Det smarte mødested

Endnu en Rio-strand, som har sin egen sang. ’Girl from Ipanema’, som blandt andet er blevet sunget af Frank Sinatra, beskriver en ung, smuk pige på listefødder gennem det varme sand ud til vandet. Mange år efter fungerer sangen stadig som soundtracket til den mest populære strand i Rio de Janeiro. Ipanema strækker sig fra posttårn 7 til 10. Denne del af stranden er altid fuld af forskellige slags mennesker, der i skøn forening nyder en caipirinha eller iskold øl fra deres stamtelt på stranden – eller en af de mange strandsælgere – som har et stort udvalg af drikkevarer og snacks.

Hvor: Praia de Ipanema

Klapsalver til solnedgangen

Det er et must at se solnedgangen på stranden, når man er i Rio. Og Apoardor er suverænt det bedste sted med det bedste udsyn fra kystlinjens klipper, der også er et populært sted at tage billeder på. På stranden er der en stor klippe, som man klatrer op og sætter sig på for at få det bedste udsyn. I Rio de Janeiro er det normalt at hylde solnedgangen med klapsalver, når himlen bliver malet rød. Det er en oplevelse værd. Hvis man trænger til en eftermiddagsforfriskning, mens man venter på solens show, kan man altid snuppe en kold øl eller caipirinha på toppen af klippen, hvor små mobile barer sælger drikkevarer. Det er et godt sted at lade op, observere de forbipasserende og nyde det naturskønne syn af bystranden.

Hvor: Praia do Apoardor

Apoardor er den mest populære strand at opleve den smukke Rio-solnedgang fra. Fold sammen
Læs mere

På stranden med de fine

Leblon er et af Rio de Janeiros rigeste kvarterer, og det ses også på strandklientellet. Denne ende af strandstrækningen er knap så blandet og rodet som de resterende strande. Stranden er i det hele taget knap så proppet som Ipanema og bliver mest frekventeret af det fine områdes egne beboere. Leblon har også et stort udvalg af sportsaktiviteter og -skoler, hvor man kan prøve kræfter med surf, stand up-paddle eller dyrke strand-fitness med en personlig træner. Leblon er helt klart et besøg værd, da man har en fantastisk udsigt til Dois Irmãos, som er det bjerg, der pryder strandhoristonten i byen. Når solen begynder at gå ned, kan man slentre videre ned ad strandkanten. I Leblon er ’sunset’ et populært fænomen: Strandgæsterne rykker fra sandet op på fortorvet til en af de mange småbarer til drinks om eftermiddagen som en slags pendant til afterskiing.

Hvor: Praia do Leblon