5 strandbarer i Berlin

Berlin har ikke nogen strande, men det afholder ikke de kreative berlinere fra at have masser af strandbarer. Vi guider til fem af de bedste.

Badeschiff Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Flydende swimmingpool

Badeschiff Fold sammen
Læs mere

Hvad: Badeschiff

Hvor: Eichenstrasse 4

Medmindre du er frisk på en tur i den semi-forurenede Spree-flod, er Badeschiff den eneste strandbar, hvor du faktisk kan tage en dukkert: Strandbaren består af en swimmingpool, der flyder på floden, og et strandområde på land. Udsigten til den berømte Oberbaumbrücke og Fernse­hturm er næsten lige så god, som udsigten til strandbaren selv – det er ikke for ingenting, at den er blandt Berlins mest ’instagrammede’ attraktioner.

Området omkring strandbaren har udviklet sig til et af de mest aktive i Berlin i sommermånederne: Ud over yoga- og stand up-paddle board-lektioner er der et ugentligt street food-marked og som regel adskillige impromptu-strandfester og koncerter hver uge.

Du kan købe grillmad, cocktails og andre forfriskninger på stedet, mens entreprenante gadesælgere forsyner gæsterne omkring strandbaren med kolde øl og asiatiske snacks.

​2. Lyskæder og tango

Strandbar Mitte Fold sammen
Læs mere

Hvad: Strandbar Mitte

Hvor: Monbijoustrasse 3

Berlins første strandbar – den åbnede i 2002 – er stadig byens mest kendte, og med dens placering lige over for det smukke Bodemuseum og for enden af Monbijou-parken forstår man godt hvorfor. Mens nogle slænger sig i de gul- og hvid-stribede strandstole, der står spredt mellem oliven- og palmetræerne, så danser andre under lyskæderne, der perfekt rammer strandbaren ind. Alle har udsigt til det gamle museum, den svungne bro og de mange både, der langsomt glider forbi på Spree-floden.

Hver aften er der danselektioner – der kan prøves kræfter med alt fra tango til salsa, cha-cha-cha og swing – for omkring 35 kr. på et lille, interimistisk træ-dansegulv. Oppe ad trappen er der et lille køkken, hvor man kan købe sprøde pizzaer, mens baren har overraskende billig fadøl, sodavand, vin og drinks.

Bag strandbaren folder den fine Monbijoupark ud: Her er der græsplæner at slappe af på, en legeplads for de små, og som regel kan man se grupper af unge berlinere hænge ud med deres guitarer og medbragte øl.

3. Reggae-chill langs Spree

YAAM Fold sammen
Læs mere

Hvad: YAAM

Hvor: An der Schillingbrücke 3

Man kan godt glemme, at man er i Berlin og ikke på en strand i Caribien, når man sidder med fødderne i sandet og en tropedrink i hånden på strandbaren YAAM. Dovne reggae-rytmer flyder fra højtalerne – og til tider fra de livebands og dj’s, der spiller stedet op – mens de friske spiller volleyball, og de fleste bare chiller og kigger på bådtrafikken, der flyder forbi.

En lille skaterbane og trommelektioner for børn gør, at også de yngste er underholdt her. Der er adskillige små, billige madboder med mad fra Afrika og Jamaica – på trods af den caribiske stemning er strandbarens ophav afrikansk, og dens navn er en forkortelse for Young African Art Market. Et par store barer er at finde både inden- og udendørs.

Dagens dovne sol-elskere bliver afløst af en noget mere livlig gruppe om aftenen, når folk strømmer til YAAM for at danse natten væk til reggae og dancehall.

Læs også: http://www.b.dk/rejseliv/taxfree-er-billigst-paa-flyet

​4. Baren på parkeringshuset

Deck5 Fold sammen
Læs mere

Hvad: Deck5

Hvor: Schönhauser Allee Arcaden, Schönhauser Allee 79

Af alle Berlins strandbarer er Deck5 nok den mest usandsynlige; den har ikke bare mangel på strand, den befinder sig også på toppen af et indkøbscenter i Prenzlauer Berg.

Baren ligger på 5. sal af et parkeringshus for indkøbscentrets gæster, og kombinationen af panoramaudsigten over byens tage og sandet, palmerne og loungemøblerne er noget surreel, men ikke desto mindre velkommen. Med hvide loungemøbler, et mainstream soundtrack og højere priser end på byens andre strandbarer er baren gearet mere mod festturister. Men det glemmer du hurtigt, når du sidder blandt palmer og kirkespir med et glas vin i hånden og ser solen sænke sig over Berlin. Kom tidligt for at få en siddeplads eller sent, hvis du vil danse.

Du kan enten forsøge at finde elevatoren inde i indkøbscentret og tage den op til tagterrassen, eller du kan tage trappen fra Greifenhagener Strasse.

​5. Coolness i Kreuzberg

Sage Fold sammen
Læs mere

Hvad: Sage Beach

Hvor: Köpenicker Strasse 18-20

Gemt mellem Spree-floden og en håndfuld store, smukke murstensbygninger ligger Sage Beach Bar, som er en del af restauranten Sage. Strandbaren har åbent hver dag fra 14.00 til midnat fra maj til september (eller længere, hvis vejret tillader det).

Ud over sand, sol, liggestole og udsigt til floden byder Sage på dj’s og temafester – denne sommer er der blandt andet en Tel Aviv-temafest med israelske dj’s og israelsk mad. Især søndage er der god grund til at tjekke programmet ud – her begynder festen med brunch kl.12 og fortsætter, til de sidste dj’s går af scenen efter midnat. Når der er store sportsturneringer som EM, bliver kampene vist på en 12 kvm stor LED-væg.

Man kan købe drinks og mad på Sage eller lægge ud med at spise på restauranten af samme navn, der ligger i bygningen bag strandbaren. Der er en trampolin og en legeplads, der kan underholde de små, og til tider et bål om aftenen.