5-stjernede hoteller til gode priser

Prisen for at overnatte på store, flotte hoteller er lige nu attraktiv i en lang række af verdens storbyer.

I de klassisk dyre destinationer som New York og en række af Europas hovedstæder og storbyer må man stadig betale meget for at overnatte på et 5-stjernet hotel. Ellers er hotelpriserne generelt faldet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Robert Reck.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gode hoteller til en overkommelig pris, skal man ikke nødvendigvis lede længe efter. Flere steder er også priserne på værelser faldet i løbet af det seneste år, så 5-stjernede hoteller kan fås for beløb i omegnen af 1.000 kr. pr. nat. Også for 750 kr. pr. nat er det muligt at finde et 5-stjernet hotel på udvalgte destinationer. Det viser hotel-booking-sitet Hotels.coms seneste Hotel Price Index, januar-juni, 2009.

Læs også:
Luksushoteller ofrer stjerner under krisen

I de klassisk dyre destinationer som New York og en række af Europas hovedstæder og storbyer må man stadig betale meget for at overnatte på et 5-stjernet hotel.

Ellers er hotelpriserne generelt faldet, så det mange steder er muligt at overnatte for 1.000 kr. pr. nat. I flere af de amerikanske storbyer koster et 5-stjernet hotel mindre end 1.000 kr. pr. nat. Det gælder eksempelvis spillebyen Las Vegas og feriebyen Orlando med alle forlystelsesparkerne.

Også i europæiske, historiske, storbyer som Prag, Budapest og Berlin, er det muligt at bo på 5-stjernet hotel for under 1.000 kr. pr. nat. I Prag koster et 5-stjernet hotel gennemsnitligt 790 kr. pr. nat.

Overrasket over prisudvikling

I de store orientalske byer som Bangkok og Shanghai, men også i det sydligste Afrika i Cape Town er det stadig muligt at finde 5-stjernede hoteller til 750 kr. for et dobbeltværelse. I forening med de billigere billetter på flybilletter opstår helt nye muligheder.

”Vi havde forventet, at 2009 ville bringe fald i hotelpriserne verden over, men vi blev alligevel overraskede over det prisdyk, som har fundet sted kloden rundt. Aldrig før har vi set så mange top-stjernede hoteller til så billige priser, så de rejsende kan virkelig få meget for deres penge for tiden,” siger Nigel Pocklington, der er administrerende direktør for Hotels.com.

Kilde: Hotels.com