5 stemningsfyldte hoteller i Marrakesh

Marrakesh er blevet en af europæernes foretrukne storbyrejser. Her er hoteller til turen.

Man kan se Atlas-bjergene fra Fellah Hotel uden for Marrakesh, men det er den store pool, der er samlingspunkt for hotellet. Fold sammen
Læs mere

I medinaens mylder

Und dig selv mindst én nat i en riad i hjertet af den medinaen. Riader er små hoteller centreret omkring indre gårdhaver, ofte udstyret med springvand eller en pool. Værelserne, der som regel vender væk fra gaden og ind mod gårdhaven, byder på en oase af ro midt i Marrakeshs hektiske gadeliv. Dar K er et godt eksempel på en klassisk, intim riad. Den lille gårdhave er fyldt med appelsintræer, og der er højloftede stuer, hvor gæsterne kan slappe af mellem turene i medinaen. Værelserne koster omkring 750 kr. pr. nat inkl. morgenmad.

Hvad: Riad Dar K
Hvor: Ingen officiel adresse; du hentes ved medinaens indgang

Hypet hotel i tusinde farver

Der er de små, intime riader som Dar K, og så er der farverige, legesyge, hypede El Fenn. Med sine 28 værelser er det en af de største riader i medinaen, men hvert eneste værelse har stadig masser af personlighed; det sørger de klare farver, marokkanske fliser, smukke gulvtæpper, lækre badeværelser og smukke møbler for. På tagterrassen er der en lille pool, en af de grønneste græsplæner i Marrakesh, en restaurant, der også er åben for folk, der ikke er gæster på hotellet, og en masse liggestole.

El Fenn har også en butik med håndplukkede marokkansk design, der sælger alt fra farverige pudebetræk og tæpper til håndlavede lædermøbler, arganolier på designerflaske, postkort og andre små souvenirs. Værelserne er til den dyre side, men prisen retfærdiggøres af æstetikken; de billigste koster omkring 1.500 kr., mens de dyreste koster det tredobbelte. De har til gengæld så deres egen mini-pool.

Hvad: El Fenn
Hvor: Derb Moulay Abdullah Ben Hezzian 2

Atmosfærisk luksushotel

Enhver storby med respekt for sig selv har et gammelt luksushotel omgærdet af historie og mystik, og i Marrakesh er det hotel La Mamounia. Hotellet, der åbnede i 1923, var et af Winston Churchills yndlingssteder at feriere, og det har en fortid som lysthave for landets kongelige.

Uanset om du har råd til at bo på et af de mange hundrede værelser eller ej – priserne starter ved omkring 4.000 kr. for et dobbeltværelse – kan du besøge hotellet på et dagspas. Det giver adgang til den storslåede, smukke have, der er proppet med appelsintræer, palmer, kaktusser og meget mere. Der er også en indendørs hamam og pool, der med sine guldsøjler og smukke mosaik kan få enhver til at føle sig som en arabisk prinsesse.

Hvad: La Mamounia
Hvor: Ave. Prince Moulay Rachid

Stemningsfuld riad

Riad l’Orangeraie er stadig en af de mest anbefalelsesværdige. Værelserne er store, lyse og lækkert indrettet med et miks af designermøbler og marokkanske tekstiler, lamper og møbler. Poolen er lille, men fin, og gårdhaven er fyldt med palmetræer, planter og møbler, der er rare at sidde og læse bøger i. Tagterrassen har storslået udsigt over medinaen, og om aftenen kan man sidde her og spise; der er en restaurant kun for riadens gæster. Og så er alle medarbejderne ualmindeligt hjælpsomme: De kan hjælpe med alt fra at guide dig rundt i medinaen via telefon (alle gæster får udleveret en, så de nemt kan komme i kontakt med hotellet) til at arrangere dags- eller weekendture til ørkenen.

Hvad: Riad L’Orangeraie
Hvor: Rue Sidi el Yamani 61

Cool kunstnerhotel

En halv times kørsel fra Marrakech ligger Fellah, som er meget mere end et hotel. Med udsigt til Atlas-bjergene og en uforstyrret stjernehimmel ligger hotellet, der udover at byde gæster velkommen for en nat eller to også inviterer kunstnere på besøg og arrangerer koncerter, filmforevisninger og udstillinger. Kaktusser og palmetræer spejler sig i den store pool, der er hotellets samlingspunkt, og de fleste gæster tilbringer det meste af tiden på en liggestol ved poolen.

Indretningen er afslappet og hip med fokus på populærkulturelle referencer til film, musik og moderne kunst, og værelserne ligger i små villaer. De er indrettet i en rå, minimalistisk stil, der gør sig godt med Atlas-bjergene som bagtæppe. Der er også et bibliotek med mere end 10.000 bøger, en spa, et fitnesscenter og en restaurant.

Hvad: Fellah Hotel
Hvor: L’Ourika, Route de Marrakech