5 steder med fred inden flyveturen

Guide til de stille steder i Københavns Lufthavn, hvor man kan stresse ned og slappe af inden flyveturen.

Foto: Sigrid Nygaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Check in overstået. Sikkerhedskontrol også - nu kan man slappe af. Men hvor?

Læs også: Hvad laver du i lufthavnen?

Transithallen syder af liv og passagerer. Shopping, restauranter, caféer og barer.
Selv om Københavns Lufthavn er en stillelufthavn, hvor man ikke annoncerer de forskellige flyafgange, skal man ikke tage ordet bogstaveligt.
Fred og ro er ikke det, der ligger ligefor. Men der findes skam stille steder og afsides hjørner, hvor man kan hvile ørerne og læne sig tilbage et øjeblik inden rejsen fortsætter.
Her er en guide til fem stille steder i Lufthavnen:

1. Hvileområde
Hvor: Første sal i Terminal 2 Transit ud mod standpladsen. Der er to opgange, ved udgangen til Finger A og over for Starbucks.
Hvad: Et langs smalt lokale - næsten en søjlegang - med grønne planter og en række magelige hvilestole med afskærmende øreklapper og fodskamler, hvor man kan snuppe sig en lur eller bare kikke ud på flyene udenfor.
Man må ikke tage drikke og madvarer med ind .

2. Silent Lounge
Hvor: Først i Finger B til højre. Indgangsdøren er i en lille mellemgang bag en stor oval søjle.
Hvad: Et lille lokale til "et øjebliks ro eller åndelig fordybelse uanset tro og overbevisning". Her kan man bede, meditere, reflektere eller bare tænke lidt i stilhed - som der står på skiltet i det gråmalede, klølige meget enkle rum, der ud over et par grønne planter er helt uden udsmykninger af nogen art.
Man må ikke medbringe mad- eller drikkevarer. Man skal være stille, og lokalet er videoovervåget.

 3. Transfer-terminalen
Hvor: Der er indgang bl.a. for enden af den store Tax-Free forretning bag kasserækken og fra forretningsrækken i Terminal 3 Transit mellem  "Wunderwear" og "Kaufmann".
Hvad: Et lille lyst og åben terminalbygning, hvor solen, der stråler ned over en masse store stuebirke og giver den rene skovtursstemning. Selv om den ene side af terminalen er transferdiske, hvor transitpassagerer får udstedt boardingkort, får ombooket billetter osv. er der næsten altid meget stille her.
Der er automat med varme og kolde drikke samt snacks.

4. Finger D
Hvor: For enden af Terminal 3 Transit, lige ud forbi paskontrollen til Finger C.
Hvad: En højloftet åben "finger" med fire gates. Hver gate har glasvægge, men mellem dem er åbne arealer, hvor der er enkle stole-arrangementer, nogle med borde. Her er en lidt dunkel stemning, men stille og roligt - langt væk fra Transitterminalen. Med mindre der lige på det aktuelle tidspunkt er afgang fra D1-2-3-4. Tjek på informationstavlen.
Ingen forplejning i nærheden.
 
5. Finger A mod Indenrigsterminalen
Hvor: Finger A og den del, der går til venstre mod Indenrigsterminalen. For enden af de rullende fortove.
Hvad: Der er langt derud, men til gengæld er der en velsignet ro i de lyse omgivelser, med mindre der er afgang fra de nærmest gates: A22-23-24.. Tjek på informationstavlen.
Der er ikke den store møblering, men en række blå polstrede stole og nogle bænke ind imellem, og de er heller ingen forplejning i nærheden. Men det opvejes af de stille, lyse næsten katedral-agtige omgivelser.

Har du ikke booket sommerrejsen endnu?
Søg billige charterrejser fra alle store danske bureauer her!