5 royale bryllupsrejser

Sveriges Victoria holder bryllupsrejse på Tahiti. Se her, hvor du skal hen, hvis du vil rejse i fodsporene på kongelige på bryllupsrejse.

Foto: Nils Meilvang

Svenske kronprinsesse Victoria giftede sig som bekendt med Daniel Westling i lørdags i Stockholm. Gætterierne om hvor bryllupsrejsen skulle gå hen, har været lange og mange, men de seneste vedholdende rygter lyder på, at parret pt. befinder sig i Fransk Polynesien.

Se også: Dronningens ni yndlings-rejsemål

Hotelportalen Hotels.com har i den anledning set tilbage på de eksotiske destinationer, de øvrige nordiske brudepar igennem tiden har valgt som stedet at fejre deres hvedebrødsdage. 

Dronning Margrethe og Prins Henrik
Brylluppet stod i 1967, hvorefter de to stak til søs i de danske farvande i tre dage. Derefter satte de kursen mod London og endelig rejste de som Eva og Adam Mørk til Tyrkiet, hvor de besøgte Kusadasi, den antikke by Efesos og til slut Istanbul. Og først blev fundet af pressen i den tyrkiske millionby. 

Dronning Silvia og Kong Carl Gustaf
Kronprinsesse Victorias forældre valgte i 1976, da deres bryllup stod, at slappe af efter festlighederne meget langt væk fra Sverige, nemlig på Hawaii i Stillehavet.

Mette-Marit og kronprins Haakon
I 2001 giftede Norges kronprins Haakon sig med den dengang enlige mor Mette-Marit. Deres bryllupsrejse startede ligesom Dronning Margrethe og prins Henrik's også på et skib, nemlig Kongeskibet K/S "Norge". Skibet skulle fragte de nygifte til København, men her fik den ventende presse en såkaldt lang næse, for da skibet anløb havn, var der intet spor af Norges royale brudepar.

De to var i stedet fløjet til New York, hvor de tilbragte resten af bryllupsrejsen.

Mary og kronprins Frederik
Danmarks royale kronprinsepar sagde ja til hinanden i maj 2004, hvorefter de i dyb hemmelighed via et privatfly fra Grønholt Flyveplads rejste til Afrika for at fejre hvedebrødsdagene. Kronprins Frederik havde angiveligt udpeget Kenya og Tanzania samt de hvide strande på Zanzibar ud for Afrikas kyst som den perfekte bryllupsrejse ovenpå den voldsomme medieopmærksomhed i forbindelse med brylluppet.

Marie og prins Joachim
Franske Marie blev en del af det danske kongehus, da hun giftede sig med prins Joachim i Møgeltønder i maj 2008. Herefter drog de mod en destination, der ikke havde meget med hvide strande og turkis vand at gøre - deres bryllupsrejse gik til den canadiske vildmark, nærmere bestemt byen Tofino på Vancouver Island ud for Canadas vestkyst.

Efter fire dage her sluttede de bryllupsrejsen i storbyen Montreal, som ligger i den fransktalende del af Canada.

Se også: Stjernernes bryllupsslotte

Vil du også på bryllupsrejse - eller bare rejse - til de royales romantiske destinationer? Find billetter her.