5 restauranter på toppen af Singapore

Singapore tiltrækker i disse år nogle af verdens bedste kokke. Rejseliv guider til fem restauranter i den asiatiske storby, hvor ikke kun maden, men også beliggenheden er i top.

Foto: Iris

1. Den i skyerne

Hvad: Salt Grill & Skybar
Hvor: 2 OrchardTurn, ION Orchard
Info: www.saltgrill.com

Mørket lukker sig om os, da elevatoren i ét ryk bevæger sig fra 4. til 55. etage og lægger den pulserende gade, Orchard Road, med alle sine dyre butikker og fashionable caféer bag os. Vel oppe fører en skrånende passage hele vejen rundt om bygningen (dog indenfor vinduerne). 

Det gastronomiske koncept er moderne australsk, og tre grillede kammuslinger pyntet med tørret serranoskinke indleder måltidet - sammen med lette lammeskyer uden for det flere meter høje panoramavindue  - og en champagne, der er forfriskende og tiltrængt denne varme eftermiddag. Den 300 dage velhængte bøf fra det her i Singapore knap så fjerne kontinent Australien lander på  tallerkenen sammen med sprøde bønner og blød bearnaisesauce. Duften af grillkul blander sig med karamelliserede valnødder gemt under et dække af rucolasalat, pære og skimmelost. Vandglasset bliver fyldt op, så snart de læskende dråber forsvinder i takt med den for en frokost overvældende steak. Alligevel lader vi os friste af dessertkortet, der helt usædvanligt for Sydøstasien lokker med en parfait lavet på lakrids, der sammen med frisk lime er en skøn kombination at slutte denne frokost på toppen af Singapore af med. Nogle af byens kendetegn hilser på os, idet vi tager den lange vej hen til elevatoren og tilbage til byens hårdtpumpede puls. 

Regn med 140 SGD (700 kr.) for tre retter til frokost eller middag - eller vælg frokostmenuen til 45 SGD (220 kr.), ekskl. drikkevarer.


2. Den hjemmebryggede

Hvad: LeVeL 33
Hvor: 8 Marina Boulevard 
Info: www.level33.com.sg

Smagen af den usædvanlige kombination af snegle og svinekød dominerer smagsløgene, da hovedretten bliver serveret. Liggende på et træbræt dufter et kæmpe stykke lam – faktisk en hel skulder – og enhver tvivl om sandsynligheden for ikke at blive mæt forsvinder. 

Lam og øl er en af de foretrukne kombinationer her på 33. etage med udsigt til marinaen, det klassiske hotel Fullerton og landets nye vartegn Marina Bay Sands. At det netop er øl, lammet skal skylles ned med, er indlysende – en række store tanke i bronze med friskbrygget øl viser vej ind til den enkelt, men hyggeligt indrettede restaurant, der kan prale af at være verdens højest beliggende bryggeri. 

I tankene gemmer LeVeL 33 sine fem specialøl, hvor den friske, gyldne Blond Lager er den mest populære. Glemmer man udsigten og den tropiske varme udenfor kan man fornemme et drys af dansk mikrobryggeri, hvilket næppe er tilfældigt, idet der tidligere har været en dansker i spidsen for restauranten. 

Efter sæsonen og brygmesterens kreativitet kommer der gerne en ekstra øl på menukortet, så for ikke at gå glip af stedets bedste øl bestiller vi en smagsprøve på samtlige udgaver af den skummende drik, men ender med at tilslutte os flertallet med en Blond Lager. Udstyret med en kniv, en jæger ville misunde, parterer vi det australske dyr, der er så mørt, at kniven nærmest er overflødig. 

Pris per person ca. 60 SGD (300 kr.) ekskl. drikkevarer.

3. Den højeste

Hvad: 1-Altitude Gallery
Hvor: 1 Raffles Place, 63. etage
Info: www.1-altitude.com

Den knaser meget mere mellem tænderne end dens størrelse berettiger. Med en fysik, der minder om en tyk to-krone, er den japanske krabbe med klør, skal og øjne et kulørt bidrag til den krabbe-tallerken, der denne aften udgør den ene af i alt seks retter. Allerede den første ret med noget så dansk som røget ål afslører, at byens højest beliggende restaurant har gjort moderne europisk cuisine til sit aftryk på Singapores blomstrende madscene. 

Eftermiddagsregnens tunge skyer er ved at fortrække, og i skumringen titter lysene på den spektakulære bygning Marina Bay Sands frem. En bygning, der indtil dette øjeblik har virket høj og prangende. Men her i 282 meters højde på restaurant Stellar virker alt andet i Singapore småt. Gemt under et lille dække af ravioli-pasta frister en grilletkammusling og overdøver den snigende følelse af at være mæt. Bagefter venter rosastegt lam, der skal vise sig at gå smukt i spænd med den australske Shiraz, og som the grand finale bliver karameldesserten tilberedt ved bordet.

Bevæbnet med en lille gasbrænder smelter chefkokken en kugle af chokolade og åbenbarer en valrohnachokoladekage pyntet med syltede bær. 

Med en regning på 140 SGD (700 kr.) pr. person, ekskl. drikkevarer, slutter vi aftenen af på etagen ovenover, hvor verdens højest beliggende udendørs bar vinklet i en trekant byder på et enestående 360 graders vue over den sydøstasiatiske østat.

4. Den i bevægelse

Hvad: Singapore Flyer
Hvor: 30 Raffles Avenue 
Info: www.singaporeflyer.com

Mørket falder på, mens vi sidder i de bløde sofaer i loungen og venter på afgang. Foran venter fire retter og to runder i verdens største observationshjul med en imponerende panoramaudsigt over den lille sydasiatiske østat. 

Dørene glider op, og en tjener iklædt sort jakkesæt og hvide handsker tager imod i den kabine, der denne aften ikke blot er en turistattraktion, men også en roterende restaurant. Diskret bliver maden og drikkevarerne listet ind i den anden ende, mens aftenens gæster sætter sig til bords, og hjulet fortsætter sin ustoppelige bevægelse. Opmærksomheden er splittet mellem den cremede champignonsuppe og udsigten til den oplyste golfbane, det spektakulære koncerthus, der er inspireret af asiaternes yndlingsfrugt, durian, og marinaen for foden af Singapore Flyer. Hvad enten man vælger den tidlige eller sene serveringsrunde er de mange lysende perler på byens skyskrabere en garanti for de spisende gæster, idet beliggenheden godt 100 kilometer fra Ækvator sørger for, at solen titter frem ved syvtiden og forsvinder nærmest præcis 12 timer senere – året rundt. 

Da vi nærmer os toppen på 165 meter, bliver forret nummer to serveret, så den netop er færdig, idet vi er på vej til anden runde og hovedretten. Desserten tager vi på terrassen på landjorden med udsigt til de mange containerskibe, der lyser op på det sorte hav. 

To runder og middag koster 269 SGD (1.300 kr.) for to personer. Hertil kommer drikkevarer.

5. Den på skibet

Hvad: KU DÉ TA
Hvor: SkyPark at Marina Bay Sands
Info: www.kudeta.com/singapore

En sprød babyblæksprutte knaser på tungen og udgør dermed første bid af de fem nøje udvalgte forretter, der alle er en moderne udgave af det asiatiske køkken. 

Selv om chefen her på KU DÉ TA er vokset op på Vesterbro i København, har alle retter sit udgangspunkt i de mange, forskelligartede køkkener, som Asien byder på, men med det twist, der må være påkrævet på toppen af Marina Bay Sands – eller »skibet«, som det kaldes i folkemunde. Placeret i 200 meters højde giver udsigten et flot indtryk af byens skyskrabere, det såkaldte business-område, de lavere kvarterer som China Town og East Coast samt de mange containerskibe, der ligger og venter på afgang ud for den singaporeanske kyst. 

Tjeneren skænker mere danskvand, mens de traditionelle spisepinde fanger et stykke råmarineret hvidfisk med en let syrlig smag. Herefter følger frokostens utvivlsomt største overraskelse: Lyserøde ris, der egentlig – ifølge den gamle japanske opskrift – burde laves på dagsgamle sushi-ris, men her i skibets forstavn bliver retten solgt ofte nok til, at risene er friske. 

Den populære og traditionelle, men her ganske anderledes tilberedte æblekage, ikke blot afrunder, men også kendetegner denne kulinariske oplevelse, der er mindst lige så attraktiv som udsigten fra 57. etage på Singapores mest berømte og spektakulære bygning. 

Regn med  en kuvertpris på cirka150 SGD (720 kr.), prisen er inkl. drikkevarer.

Guide: 5 andre madoplevelser i Singapore