5 perler på Mallorca

Oppe i bjergene, ude ved kysterne og borte fra alfarvej ligger de mallorcinske oplevelser og venter på den, der forstår at værdsætte roen.

Nonneklosteret ligger i nærheden af en yndig citron- og appelsinlund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Susset Feit

Santuario de Puig de Maria

Ved en af øens nordligste byer, Pollenca, ligger et nonnekloster i 333 meters højde. Det stammer fra 1348, hvor pesten hærgede, og man byggede et kapel heroppe i håb om frelse.

Senere blev kapellet udvidet til et stort nonnekloster, hvor en flok unge kvinder valgte at leve, ikke alene som nonner, men også fuldkommen afsondret fra det omgivende samfund.

Der går stadig ingen veje dertil, men i nærheden af Hotel Son Brull med den smukke appelsin-citronlund, kan man finde en vandresti, der på en god time bringer én op til toppen af bjerget og klosteret.

Nonner er der ikke flere af, men her bor et par trofaste mennesker, der holder klosteret åbent for besøg. Man ringer i forvejen og melder sin ankomst. Måltider bestilles på forhånd og nydes i den meget enkle spisesal deroppe i stilheden.

Og det er endda muligt overnatte i de små celler og få sin varme morgenkaffe serveret når dagen gryer. Freden og stilheden deroppe er luksus i en helt anden dimension.

Hvad: Ro og naturens rene skønhed, fjernt fra verdens vrimmel.
Åbent: 8.30 til 13.30 samt 15.30-21.00
Bedste tip: Ring på forhånd for en aftale. Men hav en spansktalende i nærheden af telefonen.