5 oversete sights i Washington

Washington DC er meget mere end Det Hvide Hus, præsidentsmonumenterne og de andre kendte turistmål. Vi guider dig til fem spændende oplevelser i den amerikanske hovedstad.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Newseum
Hvad: Newseum – museum om journalistik
Hvor: 555 Pennsylvania Ave., NW, Washington DC 20001

Newseum blev grundlagt i 1997, men er siden flyttet til en meget prominent plads på Pennsylvania Avenue, tæt på Kongressen, hvor det slog dørene op for besøgende i 2008. I sin nuværende form tilbyder museet syv etager med imponerende plancher, interaktive skærme, dokumentarfilm og meget andet om journalistik i alle dens former og om journalistikkens historie.

I god amerikansk tradition er museet henvendt til alle aldersgrupper: Ældre børn vil elske museets stort anlagte 3D-film, der på pædagogisk vis (og med roterende sæder og vind i håret) fortæller om journalistikkens historie), og voksne vil kunne bruge mange timer med at kigge på historiske avisforsider, den store samling af Pulitzer-prisvindende fotografier og de mange dokumentarfilm om alt fra sportsjournalistik til dækningen af den amerikanske borgerrettighedskamp i midten af det tyvende århundrede Newseum indeholder derudover store særudstillinger om bl.a. Berlinmurens fald, terrorangrebet 11. september 2001 og orkanen Katrinas hærgen af New Orleans i 2005.

Har man brug for at sunde sig lidt efter gensynet med disse voldsomme begivenheder, kan man tage op på museets tagterrasse og nyde en af de bedste udsigter over byen, som Washington DC kan byde på.

Info: newseum.org

Næste: Mordet på præsident Lincoln