5 overraskende i Buenos Aires

I Ole Christian Madsens aktuelle film »Superclásico« drager to danske mænd til Buenos Aires for at se fodbold. Hvis dét ikke lige er dig, er der her fem alternative oplevelser i den livlige by.

Konex er et småflippet kulturcenter indrettet i en gammel fabriksbygning med farvestrålende vægmalerier og en stor friluftsscene. Fold sammen
Læs mere
Foto: La Bomba/PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Festlig mandag

Hvad: Konex
Hvor: Sarmiento 3131, Abasto
Hvornår: Alle dage, åbner mellem kl. 18-21

Konex er et af de steder, jeg aldrig ville have opdaget, hvis ikke jeg havde fulgt et tip fra en lokal. Og der er ikke nogen tvivl om, hvor festen er, da jeg når frem. Udenfor falbyder storsmilende piger iført rulleskøjter, kulørte flowerpowerbriller og pangfarvede afroparykker »sjove småkager«, mens hundredvis af koncertgæster varmer op med medbragte øl på fortovet.

Konex er et småflippet kulturcenter indrettet i en gammel fabriksbygning med farvestrålende vægmalerier og en stor friluftsscene, som hver mandag sommeren igennem er rammen om en koncert med det 17 mand store trommeorkester »La Bomba de Tiempo«, der fyrer op for løjerne fra omkring kl. 20 og holder festen kogende til midnatstid. Mandagskoncerten kan varmt anbefales, men Konex byder også på tangoaftener og open-air-filmvisninger.

Info: ciudadculturalkonex.org

Saftig kødpause

Hvad: Buenos Aires Verde
Hvor: Gorriti 5657, Palermo Viejo
Hvornår: Man.-lør. kl. 9.-00.30

Naturligvis skal man frådse i kæmpestore, saftige steaks, når man er i Buenos Aires, men har man lyst til en lille pause i kødfesten, ligger der en sand perle af en vegetarrestaurant med navnet Buenos Aires Verde på Gorriti i Palermo Viejo, som serverer så lækre bugnende salater, så liflige juices og så saftige svampe-deller med cashewcreme, at selv dedikerede kødelskere synger sig gennem måltidet.

Og går mætte fra bordet. Alt er naturligvis økologisk, og veganere og rawfood-entusiaster vil også føle sig hjemme. Man kan godt få komælk i kaffen (men de spørger først). Bonusinfo: Få minutters gang derfra (på Gorriti 5876) ligger Ølsen – en restaurant og bar dedikeret til skandinavisk minimalisme og vodka – med flere end 80 forskellige af slagsen på barkortet. Nyd dem, eller et glas vin, i den skarpt indrettede gårdhave mellem birketræer og vedbend.

Info: bsasverde.com

Forbløffende boghandel

Hvad: El Ateneo
Hvor: 1860 Avenida Santa Fe, Barrio Norte
Hvornår: Man-fre 10-19, lør 10-17

Buenos Aires er fyldt med boghandler, men den smukkeste og usædvanligste af dem alle må være El Ateneo på Avenida Santa Fe, som er indrettet i et gammelt teater opført i 1919. Og den ligner stadig et teater, bortset fra, at tilskuerpladserne på gulvet er erstattet af bogreoler.

Det røde teaterforhæng hænger stadig foran scenen, og man kan tage plads i sin helt egen loge på de svulstigt udsmykkede creme- og guldfarvede balkoner og fordybe sig i bøgerne – eller bare vandre rundt på balkonerne i fire etager og nyde udsigten. Den fabelagtigt smukke boghandel hev da også andenpladsen hjem på The Guardian’s 2008-liste over verdens ti flotteste boghandler, kun slået af én i Holland. For at få det fulde udbytte af El Ateneo, skal man dog kunne spansk. Boghandlen har kun et lille udvalg af engelske titler. Og et stort udvalg af tango-cd’er ved indgangen.

Usynlig natklub

Hvad: Cocoliche
Hvor: Rivadavia 878, Microcentro
Hvornår: Fra kl. 23 fredag og lørdage

Man kan snildt overse den anonyme, sorte dør, bag hvilken Cocoliche, den ukronede dronning af undergrundsklubber i Buenos Aires, gemmer sig. Den ligger i en sidegade i Centro, tæt på de ucharmerende og turistede gågader, og kun dørmanden afslører, at det er her, det foregår. Hvis han står der altså.

Indenfor i det aflange barlokale, som primært oplyses af kunstfærdige lysbilleder på de mørke vægge, er bartenderen gavmild med vodkaen, men vent med at komme til efter kl. 02, hvor mainroom i kælderlokalet åbner, og festen starter for alvor. En lang række af dj-topnavne som Sven Väth, Marc Houle, Pan-Pot, Matias Aguayo og Paul Kalkbrenner har gæstet klubben, der kører en no-nonsense-stil, som man kender det fra Berlin, med minimal deko og fokus på god lyd, og er man til techno og sene nattefester, er den et absolut must.

Info: cocoliche.net
 

Det mobile kontor

Hvad: Urban Station
Hvor: El Salvador 4588, Palermo Soho,
Hvornår: Man.-fre. kl. 09-21, lør. kl. 12-17

Selv om man er på ferie, kan man godt få brug for at tjekke sine mails (eller måske uploade et par blærede solskinsbilleder på facebook). Der er gratis wifi på rigtig mange af byens caféer og kaffebarer (især i den trendy bydel Palermo Viejo), men er man af sted uden sin iPhone eller sin bærbare, behøver man ikke nøjes med en plads på en af de mørke netcaféer, der også er ret mange af i området.

På El Salvador ligger den labert indbydende Urban Station, som fungerer som midlertidigt kontor for »mobile arbejdende«, som det hedder, der har brug for et mødelokale, en scanner eller en stærk netopkobling. Urban Station er betydeligt dyrere end de mere konventionelle netcaféer, men til gengæld er omgivelserne indbydende med god plads, gulv-til-loft-vinduer ud mod gaden og kulørte designermøbler. Og så er der gratis kaffe, frugt og snacks.

Info: urbanstation.com.ar

Læs også: Sydamerikas St. Tropez