5 oplevelser i VM-byen

Knysna på i Sydafrika har meget mere at byde på end sin status som værtsby for det danske landshold - her er fem af dem.

Lagunen ud for Knysna er et af byens vartegn og mangen en turistattraktion i dette område handler om den. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gitte Holtze
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Ud i slummen

Hvad: Personligt besøg i Knysnas township
Hvor meget: 240 kr. for tre timers guidet tur

Begrebet township blev opfundet i midten af 1900-tallet under Apartheid i Sydafrika som det sted, man stuvede de sorte i Sydafrika hen, og er også den dag i dag der, man oftest finder bunden af det sydafrikanske samfund.

Og det er det, der gør en tur til et township interessant – muligheden for at blive klogere på den side af Sydafrika, der ikke handler om udsigter og dejligt vejr. Med Emzini Tours får man ikke bare en rundtur i slum og støv, krydret med glimt af håb og glæde i bl.a. den lokale bar, hvor et af Sydafrikas store bryggerier under VM stiller en storskærm op.

Man får også og især en meget personlig og rørende historie ind imellem de mange stop ved vigtige steder, for bag Emzine Tours står to bemærkelsesværdige kvinder, hvor især den ene gør den berømte forskel. Ella er sort, er selv vokset op i et township under ringe vilkår, men driver i dag et suppekøkken for fattige børn og et kvindehjem for kvinder i townshippen, der vil væk fra deres voldelige mænd.

Ella bor stadig selv i townshippen, selv om hun har mulighed for at flytte væk, og undervejs på den guidede tur besøger man hendes hjem og oplever hende synge og tromme i ægte urafrikansk stil. Uden at det er klichéagtigt turistet.

Mere info: emzinitours.co.za

Næste: Sejltur i lagunen