5 oplevelser i Den Dominikanske Republik

Den Dominikanske Republik er fyldt med caribisk charme, og øens størrelse gør, at man som turist kan opleve langt mere end all-inclusive og hvide sandstrande.

03REJFOTO-122500.jpg

1. Til adrenalinjunkierne

Hvad: Vandfaldstrekking i junglen
Hvor: Afgang fra Cabarete på nordkysten
Hvor meget: 600 kr.
Info: iguanamama.com

Den dominikanske nordkyst er kendt for sine brede sandstrande og surfing, men det er ligeledes et optimalt sted at være, hvis man vil have adrenalinen op at ringe i grønne jungleomgivelser. Det lille, velrenommerede turistselskab Iguana Mama tilbyder aktive eco-ture. De har kontor på hovedgaden i byen Cabarete, hvorfra man bliver fragtet op i bjergene med minibus. Deres Ciguapa-tur er ikke for sarte sjæle. Man skal være villig til at springe ud fra op til 10-12 meter høje vandfald, ned i brusende, klart vand, og der er en 45 minutters gåtur op ad bakke i vente bagefter. Er man meget træt i benene, kan man dog få et lift på et æsel for 70 kr.

2. Til de strandglade

Hvad: Bådtur til bounty-ø
Hvor: Saona Island
Hvor meget: 640 kr.
Info: seavisbayahibe.com

Slap af i skyggen af de vajende, caribiske palmetræer på en heldagstur til Saona Island’s hvide bountystrande.
Der findes et hav af udbydere, men hvis man vil væk fra mængden, tilbyder det hollandsk ejede selskab SeavisTours ture, hvor mindre grupper bliver sejlet helt ud til den afsidesliggende strand Canto de la Playa, hvor dele af Hollywood-filmen ’Pirates of the Caribbean’ blev optaget. Efter frokost går turen også forbi Mano Juan, den eneste landsby på øen. Her foregår alt i ro og mag, der er ingen kriminalitet, og de store, vilde grise vandrer frit rundt imellem de farverige træhytter.

3. Til kulturnørderne

Hvad: Kolonial arkitektur og historie
Hvor: Santo Domingo
Hvor meget: Gratis
Info: Bykort

Følg i Christoffer Columbus’ fodspor og tag på en gåtur igennem den gamle koloniale bydel i hovedstaden Santo Domingo. Byen blev stiftet som den første af sin slags efter Columbus’ indtog i 1492, og det var her, eventyreren senere slog sig ned som guvernør.
Antigua Hotel Europa ligger centralt i den koloniale bydel, og er man frisk på at udforske bydelen på egen hånd, kan det gøres ganske gratis. I receptionen har de et simpelt kort med alle de kendte attraktioner plottet ind.

4. Til undervandsfolket

Hvad: Vragdykning
Hvor: Bayahibe
Hvor meget: Et dyk for 300 kr. eller to dyk for 500 kr.
Info: coralpointdiving.com

Den lille dominikanske by Bayahibe er ved første øjekast karakteriseret ved den svimlende bølge af turister, der hver dag ankommer i store busser for at tage på bådtur til de nærliggende paradisøer. To gange om dagen bliver parkeringspladsen i centrum omdannet til et virvar af farvestrålende bikinier og optimistiske hattesælgere.
Imellem disse perioder er Bayahibe en charmerende fiskerlandsby, der er værd at udforske, især hvis man holder af verdenen under havoverfladen. Bayahibe har den bedste dykning, som den Dominikanske Republik kan tilbyde, og efter bare fem minutters sejlads, kommer man til et spot, hvor der er tre skibsvrag, som både de mest garvede dykkere såvel som nybegyndere kan udforske.

5. Til de festglade

Hvad: Øl med de lokale hos Super Colmadoen
Hvor: Over hele den Dominikanske Republik
Hvor meget: En stor øl koster 100 pesos (15 kr.)
Info: Spørg de lokale/følg musikken

Rytmerne buldrer ud af højtalerne, der bliver åbnet ’Presidente’-øl og langet diverse dagligvarer over disken. I hjørnet hænger det kasseformede tv og viser en baseball-kamp. Vi befinder os i en Super Colmado, en institution i den Dominikanske Republik, der nok bedst kan beskrives som en blanding af en gammeldags kiosk og en bar. Colmadoerne findes over hele landet, og man bør ikke snyde sig selv for et besøg eller to. Der findes ikke billigere øl andre steder, og hvis man har mod på at møde den lokale befolkning, skal man planlægge at komme om søndagen, hvor colmadoerne typisk er fulde af liv. Nyd en iskold, stor øl – eventuelt udenfor, da musikken ganske enkelt er øredøvende inde i baren – og spis en empanada (friturestegt dej med fyld) som snack fra en af gadesælgerne.