5 nyheder i danske forlystelsesparker

Det er nu, de danske forlystelsesparker åbner dørene for sommersæsonen og introducerer gæsterne for deres nye forlystelser for 2015. Her er fem af dem.

Pressemøde med præsentation af skuespillere til Korsbæk på Bakken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henrik Petit
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. For Matador-elskere

 • Hvad: Korsbæk på Bakken
 • Hvor: Bakken
 • Hvornår: Til 30. august. Korsbæk-delen åbner først 30. april
 • Info: bakken.dk

Forestil dig at gå en tur ned ad Algade og kigge ind ad de gamle butiksvinduer. At spise en middag på Postgaarden. Eller at tage på visit i familien Varnæs’ dagligstue.

Mon ikke de fleste, der elsker tv-serien Matador, vil sige ja tak, hvis de får muligheden for at tilbringe en dag i Lise Nør-gaards populære univers?

Den mulighed får Bakkens gæster, når forlystelsesparken introducerer bydelen »Korsbæk på Bakken« dette forår.

Den lille by er blevet til i et samarbejde med tv-seriens forfatter Lise Nørgaard, og alle dekorationer og rekvisitter er kopireret direkte fra serien for at være tro mod den verden, hun har skabt.

Gæster kan for eksempel smage på klassiske danske retter fra 1930erne og 1940erne på et af de fem spisesteder såsom Postgaarden, Jernbanerestauranten og Lauras Køkken.

Her vil man også møde tv-seriens elskede figurer. 12 professionelle skuespillere udfylder rollerne som Korsbæks beboere, så man kan hilse på Maude i privaten eller klappe Grisehandlerens hund Kvik, når den løber forbi i Algade.

»Korsbæk på Bakken« ligger på hovedstrøget Peder Madsens Gang tæt på hovedindgangen.

2. For vandhunde

To nye vandrutsjebaner åbner i år i Aquaparken, som er det vandland, der hører til den nordjyske forlystelsespark. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

 • Hvad: Vandrutsjebaner
 • Hvor: Fårup Sommerland
 • Hvornår: 1. maj til 17. oktober. Aquaparken åbner 5. juni
 • Info: faarupsommerland.dk

Er man til fart og spænding, og elsker man at lege i vandet, der kan køle en lidt ned i sommervarmen, vil Fårup Sommerlands nyhed med garanti have interesse.

To nye vandrutsjebaner åbner i år i Aquaparken, som er det vandland, der hører til den nordjyske forlystelsespark.

Den ene, Vandkanonen, er med frit fald og to loops den første af sin slags i verden.

Turen starter højt oppe på toppen af rutsjebanen i en lille kabine. Først forsvinder gulvet under fødderne. Derefter suser man i frit fald ned gennem et rør, rutsjer igennem to loops for til sidst at ende i vandbassinet.

Den anden nyhed er den 35 meter lange vandrutsjebane »Vandfaldet«, der går direkte nedad i en stejl kurve og sender vandhunden på den i baljen med et ordentligt plask.

Ud over de to nye vandrutschebaner er der vandforlystelser for både store og små i Aquaparken. For eksempel kan hele familien boltre sig i bølgebassinet, hvor bølgerne varierer fra små og lette til bølger, der er lige så vilde som ved Vesterhavet.

For de mindste er der et børnevandland, hvor børn kan plaske sikkert rundt mellem badedyr og vandkanoner. Børnelandet byder også på et mindre vandfald og små vandrutschebaner.

3. For børnefamilier

Bondegårdsland breder sig over et 10.000 kvadratmeter stort område, der blandt andet er udsmykket med stråtækte bindingsværkshuse, landbrugsmaskiner og en vandmølle. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

 • Hvad: Temalandet Bondegårdsland
 • Hvor: Djurs Sommerland
 • Hvornår: 1. maj til 18. oktober
 • Info: djurssommerland.dk

Ræven er løs, og den sætter jagten ind på gårdens høns i den nye familierutsjebane »Den Vilde Hønsejagt.«

Bagefter gælder det om at arbejde sammen i karrusellen »Kornmøllen«, når bondens nyhøstede korn skal males. Og så har fåret drillet bondemanden og malet skydeskive på bagdelen af hele tyreflokken, som derfor forvirret jagter hinanden i den roterende familieforlystelse »Rodeotyrene«.

Det er tre af de i alt ti forlystelser for børnefamilier, som hører under Djurs Sommerlands nye temaland »Bondegårdsland«.

Bondegårdsland breder sig over et 10.000 kvadratmeter stort område, der blandt andet er udsmykket med stråtækte bindingsværkshuse, landbrugsmaskiner og en vandmølle.

Samtidig er alle ti forlystelser udformet som eksempelvis en tyr, landmandens traktor eller andre typiske elementer fra en bondegård.

Temalandet åbner 1. maj 2015 og erstatter Djurs Sommerlands tidligere temaland »Lilleputland.«

4. For Star Wars-fans

5,3 millioner. Så mange legoklodser skulle der til for at bygge Luke Skywalkers X-Wing Starfighter i 1:1 størrelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

 • Hvad: Verdens største legofigur
 • Hvor: Legoland
 • Hvornår: Til 1. november
 • Info: legoland.dk

5,3 millioner. Så mange legoklodser skulle der til for at bygge verdens største legofigur.

Der er tale om en 1:1 model af Luke Skywalkers X-Wing Starfighter – et af de mest ikoniske fartøjer fra Star Wars-universet.

Jetmotorerne er glødende, og lyd- og lysshowet giver en følelse af, at rumskibet er klar til kamp mod Darth Vader.

Modellen er en kopi af den legomodel, man kan købe i butikkerne – bare 42 gange større.

Rumskibet kan ses i en hangar i Legoland, der er stor nok til at rumme det 3 meter høje, 13 meter brede og 20 tons tunge fartøj. Det er den samme hangar, der huser forlystelsen »Ice Pilots School«.

Ud over verdens til dato største legofigur kan man på udstillingen opleve alle de centrale figurer fra filmens univers – selvfølgelig bygget i legoklodser – samt den komplette samling af Lego Star Wars-æsker fra 1996 og frem til i dag.

Udstillingen vil være åben hele sæsonen 2015.

5. For de mindste

 • Hvad: Billy By Køreskole
 • Hvor: Tivoli Friheden
 • Hvornår: Til 18. oktober
 • Info: friheden.dk

Følg vejens forløb og pas på de andre biler i nærheden.

I Billy By Køreskole kan både store og små lære at køre og begå sig i trafikken. Og så kan man få udstedt et kørekort, hvis køreprøven bestås.

På en lille kørebane, der er anlagt med veje, som de ser ud i den rigtige trafik, kan børn i alderen tre til fem år forsøge sig som bilist i små biler.

De lidt ældre børn i alderen fem til otte år kan lære den rigtige teori i teorilokalet og få lov til at køre på en større bane.

Forlystelsen er en del af Tivoli Frihedens nye »Billy By«, der er et familieområde for mindre børn.

Der dukker kæmpeinsekter op over alt i byen. Man kan blandt andet støde på figurer som snegle, mariehøns og myrer, når man er ude at køre, eller når man går rundt i byen.

Ud over køreskolen byder Bille By på sus i maven med »Græshoppen«, der er en 11 meter høj børneudgave af »Det Gyldne Tårn« i Tivoli. Her kan børn helt ned til 90 centimeters højde være med.