5 middage med udsigt til vand

Der findes vidunderligt mange restauranter rundt om i verden med udsigt. De flotteste og mest romantiske er dem med udsigt til vand - her er fem meget forskellige.

Al Mahara restauranten i Dubai har form som en muslingeskal, og i midten går et kæmpemæssigt akvarium til toppen af rummet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.com/it's hoy
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spis på klippen

Hvad: Restaurant The Rock
Hvor: Zanzibar

Midt i Det Indiske Ocean ligger en restaurant meget ud over det sædvanlige. Restauranten The Rock på østkysten af Zanzibar, Tanzania, ligger simpelthen på en klippeknold i havet ved den meget smukke strand Michamwi Pingue, hvor det krystalklare vand lyser blåt. Der er det helt særlige ved restauranten, at adgangen til den vidunderlige udsigt over Det Indiske Ocean afhænger af tidevandet. Når det er ebbe kan man gå tørskoet ud til The Rock, mens man under flod enten må svømme eller sejle.

Vel fremme ved restauranten med de 14 borde, har man udsigt til både hav og en middag, hvor fisk og skaldyr er i højsædet. Retterne er inspirerede af det Zanzibars køkken, og man kan få retter f.eks. fiske-carpaccio, blæksprutter med rejer og zucchini - eller hvad med en hummer-spaghetti, mens solen går ned. I den lettere ende findes også f.eks en krabbesalat med tomater, grøn peber, løg, citronsaft og olivenolie for 60 kr. Røde og hvide vine koster fra ca. 130 kr. - står den på Moet & Chandon-champagne må man af med ca. 600 kr., mens udsigten er gratis.

therockrestaurantzanzibar.com

 

Spis under vandet

Hvad: Restaurant på havets bund
Hvor: Rangali Island, Maldiverne

Ithaa, som på maldivisk betyder alle perlers moder, er i denne forbindelse navnet på en restaurant, der ligger på havets bund fem meter nede ved den maldiviske ø Rangali Island. Restauranten er bygget af acryl, og giver de maksimalt 14 spisende en 180 grader udsigt til fiskemylderet uden for. Restauranten åbnede i 2005 og var den første resaturant under vandet med udsigt hele vejen rundt. Det var et designfirma fra New Zealand, der byggede den meget specielle restaurant. Der er adgang til Ithaa via en anløbsbro, hvor der for enden er en lille pavillon. Herindefra fører en spiraltrappe ned i selve restauranten.

Det er muligt at booke hele restauranten, og hvis man vil giftes i omgivelser, som de færreste har prøvet, er det også muligt. Ithaa er en del af resortet Conrad Maldives Rangali Island og køkkenet er et fusionskøkken med indflydelse af maldivisk og asiatisk tradition.
Restauranten er åben fra kl. 11 formiddag til midnat og serverer kun frokost og middag.

conradhotels1.hilton.com/en/ch/hotels/dining.do?ctyhocn=MLEHICI&id=din2

 

Spis over havet

Hvad: Pinchos Grill og Bar
Hvor: Aruba, Caribien

Den caribiske ø Aruba har nogle af de bedste restauranter i Caribien - en af de nyeste og mest hippe - Pinchos Grill & Bar - ligger smukt ude i havet for enden af en pier. Pinchos er det perfekte sted at nyde den caribiske solnedgang, mens man smovser i pinchos - en slags tapas, som er stedets specialitet. Her er levende musik, store puder at læne sig tilbage i og stille musik. Meget intimt og romantisk. Aruba er den ene af de tidligere hollandske antiller, der også bestod af Bonaire og Curaqao.

De tre øer nord for Venezuela er stadig præget af den hollandske periode, og hovedbyen Oranjestaads smukke huse er bygget i hollandsk stil. Også Arubas strande er blandt verdens smukkeste med kridhvide strande og turkisblåt vand. Hyr en taxa for et par timer og kør rundt på øen. Tusinder af kaktus får det til at minde om cowboy-land.

arubasurfsidemarina.com/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=5

 

Spis på skibet

Hvad: Restaurantskibet Moshulu
Hvor: Pier 34, Philadelphia

54 gange har det firemastede sejlskib Moshulu rundet Kap Horn, siden hun blev søsat i 1904. I dag er Moshulu verdens største firemastede sejlskib, der stadig flyder. I sin tid sejlede skibet med tømmer, kul, kobber og gødning til alverdens havne og fristede siden en tilværelse som flydende varehus i Finland. Men i dag er Moshulu sat i fin stand som en luksusliner fra århundredeskiftet og ligger nu fast ved Pier 34 i Philadelphia og har en tilværelse som restaurantskib i topklasse.

Skibet har lokaler til private selskaber indendøre og har flere udendørs dæk med fantastisk udsigt over byen og havnefronten. Moshulu har forlængst etableret sig som det bedste restaurantskib i Philadelphia med et hav af priser oven i hatten - en middag på skibet skulle være en ganske særlig oplevelse.

moshulu.com/site/history.asp

 

Spis ved akvariet

Hvad: Luksushotellet Burj Al Arab
Hvor: Dubai

Superhotellet, der står som et sejl i Det Arabiske Hav og er højt som Eiffeltårnet, har et ganske særligt middagstilbud, som ender ved vand. Middagen består af fem retter, og man starter i udsigtsrestauranten 200 meter oppe med drink og første ret. Næste ret indtages i en restaurant længere nede i hotellet, og den næste igen endnu længere nede.

Til sidst er man nede i Al Mahara restauranten, hvor hovedretten indtages. Stedet har form som en muslingeskal, og i midten går et kæmpemæssigt akvarium til toppen af rummet og hen til næsen af de spisende. Hotellet hævder at akvariet med de eksotiske fisk er det smukkeste i Dubai, og det siger ikke så lidt. Restauranten er berømt for sin seafood og har vundet flere priser - denne særling fem-retters menu koster ca. 1.500 kr. pr. næse.

jumeirah.com/en/Hotels-and-Resorts/Destinations/Dubai/Burj-Al-Arab/Restaurants-And-Nightlife/Al-Mahara/

Læs også: 10 restauranter værd at rejse efter