5 madoplevelser i Bangkok

»One night in Bangkok« er ikke nok, hvis man skal nå de mange nye spisesteder, som popper op i Thailands hovedstad.

Gastro-baren Hyde & Seek er yndlingsstedet blandt Bangkoks unge jetset og expats, som ønsker et alternativ til thai-maden. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Thai på dansk

Hvad: Sra Bua by Kiin Kiin
Hvor: 991/9, Rama 1 Road, Bangkok

Det er ikke de rød-hvide farver på »Frossen Rød Karry Med Hummer«, som giver patriotiske blanke øjne. Det er bare, fordi det er en himmerigsfuld! Den danske kok Henrik Yde-Andersen har taget flere af sine signatur-retter fra Michelin-restauranten Kiin Kiin på Nørrebro med til Bangkok, hvor han er headhuntet som chef for Sra Bua i luksushotellet Siam Kempinsky Hotel.

Gæsterne skal lige vænne sig til danskerens måde at twiste thai-køkkenet på, men der har været næsten udsolgt siden åbningen i efteråret. Restauranten er indrettet internationalt/asiatisk mondænt med plads til 50-74 mennesker, men der er ingen anden dresscode end »smart casual«, for her kommer både thai high society og velbeslåede turister i shorts og skjorte for at smage hans moderne udgave af den lokale kogekunst. Tasting-menuerne koster ca. 300 kr. til frokost, 350-400 kr. til aften og vinmenuen 400 kr.
kempinsky.com
 

Autentisk gourmet

Hvad: Nahm
Hvor: 27 South Sathorn Road, Bangkok

Der er dømt stil, fra det øjeblik man går ind i lobbyen på Metropolitan-hotellet. Skarp minimalisme overalt. Når man så kommer ind til højre i restaurant Nahm, bliver det hele lidt blødere og varmere med træ, bronze, brunt og orange, designet af den japanske arkitekt Koichiro Ikebuchi. Personalet i sorte Comme des Garcons-uniformer guider meget informativt rundt i tasting-menuen til 300 kr., som den australske kok David Thompson står bag. Han er kommet »hjem« efter 20 år i bl.a. London, hvor han i 2002 fik Europas første Michelin-stjerne for en thairestaurant, Nahm på The Halkin Hotel.

Her slår han sig løs med lokale råvarer og laver autentisk, men lidt finere thaimad, bl.a. jungle-karry med saftigt kød fra den grimme pla chorn-fisk med slangelignende hoved. Selv om omgivelserne er trendy-elegante, så er ånden på restauranten, at man samles i glæde over fællesskabet ved et måltid, ligesom i resten af landet, og deler de bestilte retter.
nahm.como.bz

Hermès og hanekam

Hvad: Hyde & Seek
Hvor: Soi Ruamrudée, Bangkok

Den lever op til sit navn og kan være svær at finde, men gastro-baren ligger i en smøge bag Novotel ved Phloen Chit skytrain-stationen og er yndlingsstedet blandt Bangkoks unge jetset og expats, som ønsker et alternativ til thai-maden og et trendy sted at gå i byen. Det er svensk-australieren Ben-David Sorum, som startede den for et år siden med inspiration i New Yorks og Londons restaurantliv. Indendørs er der pub-stemning med paneler og lampetter, hvor thai-bartenderen Jessie med 20 cm platinblond hanekam mikser de vildeste drinks.

Udenfor er der loungesofaer og borde, og man kan spise begge steder både til brunch, frokost og aften. Det er stedet, hvor de unge kvinder lufter deres Hermès- og Chanel-tasker og ikke ser ud til at spise noget, så små er deres hotpants, men de guffer lige så glade 80 kroners wagyu beef burgeren med roquefort og fritter  i sig. som mændene i afslappede jeans og T-shirts gør.
hydeandseek.com

Love story

Hvad: Bo.lan
Hvor: 42 Soi Picha Ranong Thanon, Bangkok

Gemt bag Great Wings Hotel på Sukhumvit 46 kan man nemt køre forbi, fordi det ligner en privatbolig. Det var det traditionelle to-etagers hus med terrasse og stenhave også indtil for to år siden, hvor parret Duangporn Songvisava (bo) fra Thailand og Dylan Jones (lan) fra Australien overtog det for at lave deres fælles projekt: en thairestaurant efter slowfood-princippet.

De serverer hver aften en a la carte-menu for de gæster, som er velbevandrede i thai-mad, eller en Bo.lan Balance-menu, hvor de har afstemt fem retter, så gæsterne får den bedst mulige oplevelse, men altid en salat, en chili, en dybstegt ret, en curry og suppe til 300 kr. De serverer også thai vine til 80 kr. pr. flaske – og bliver man forelsket i ingredienser eller grej, kan man købe det med hjem.
bolan.co.th

Fransk og fornemt

Hvad: Artur Restaurant
Hvor: 9 Soi Tonson, Bangkok

Vi ser hans ansigt på plakater og i annoncer rundt omkring, Artur sætter ikke sit lys under en skæppe. Efter at have gjort steak-kulturen populær på andres restauranter i Bangkok, har Artur Kluczewski, den fransk-polske maitre d’ fra Hotel Ritz i Paris, endelig fået fod under eget bord på Hotel Bliston Suwan Park View ved Ploen Chit Road. Omgivelserne er som taget ud af Champs Elysées med art deco-referencer, røde bænke og Tamara de Lempicka-reproduktioner på væggene og Shanghai Lilly (lychee martini) som trækplaster i baren.

Monsieur Artur er altid til stede og skærer gerne kødet for selv, når de serverer husets specialitet, filet de boeuf af australsk anguskvæg med foie gras-sauce, men overlader det til tjenerne at blande caesar-salaten ved bordet. Den klassiske gourmet-menu har sikret Artur et godt renommé, men det hjælper også på tilstrømningen, at Thailands kronprins og hans søster elsker at komme her.
arturrestaurant.com

Læs også: Det ukendte Thailand

LÆS MERE