5 lækre strande i verden

Rejsesitet TripAdvisors læsere kårer hvert år verdens 25 bedste strande. Her er de fem allerbedste i 2011.

Strandene på Yucatan-halvøen er generelt fantastiske, og her kan man kombinere ren afslapning med oplevelser i fortiden, for flere af de allerbedste strande ligger tæt på Maya-ruinerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.com/fabriziocolors
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Providenciales

Hvor: Del af Turks og Caicos Islands

Øen Providenciales strande er i 2011 kåret til verdens bedste af TripAdvisors brugere. Med den otte kilometer lange strand i Grace Bay i førersædet. Og ude i vandet er her også verdensklasse - med kilometer efter kilometer af koralrev ganske tæt på kysterne er øerne et paradis for dykkere. Ved Smiths Reef kan dykkere gå på havbunden og læse skiltene, der beskriver revets økosystem. Og her er også mulighed for at se de store humpback-hvaler, der hvert år kommer forbi. Providencial har 15.000 indbyggere og er den mest udviklede af øerne i ø-gruppen.

Her er mange resorts af høj klasse, specielt i Grace Bay, og midt på øen ligger en 18 hullers golfbane. Den største naturattraktion ud over strandene er naturparken Chalk Sound National Park på øens vestside med tusinder af småbitte øer i bugten, der ligner champignoner. Omkring Providenciales ligger iøvrigt stribevis af ubeboede småøer, som hurtigt kan nås med små chartrede både. Øerne ligger sydvest for Bahamas.

 

Boracay

Hvor: Filippinerne

År efter år ligger den filippinske ø Boracay højt på listerne over verdens bedste strande. Således også i år, hvor Boracay er endt på en andenplads. Turister verden over fortsætter med at strømme til paradiset her, der bare er syv kilometer lang og på det smalleste sted en kilometer bred. Men alligevel er her 12 fine strande og masser af små bugte. Den mest berømte og populæreste strand er den fire kilometer lange White Beach med det pudderbløde og snehvide sand, der aldrig blive glohedt selv om solen bager.

En anden strand er Yapak Beach, der er kendt for sine smukke hvide skaller - og så er der Balinghai Beach, der ligger lidt afsides, hvis man ønsker fred og ro. Boracay ligger cirka 350 kilometer syd for Filippinernes hovedstad Manila. En anderledes oplevelse på øen er flagermus-grotterne i den nordøstlige del af øen. Lej en guide til at føre dig gennem junglen hvor både almindelige flagermus, flyvende ræve og kæmpeflagermus holder til.

 

Palm/Eagle Beach

Hvor: Aruba

På Palm Beach på Arubas vestside er badestranden perfekt med meget fint sand. De lange, flade bølger suger sig ind i det fine sand med slubre-lyde. Hvis man bare ligger stille, sørger bølgernes energi for, at man får en gratis sejltur ind mod stranden, bølgen suger stille én med ud igen og saltet i havet sørger for, at man kan sidde ret op og ned i det varme vand og nyde livet og udsigten. Aruba er den mindste af de tre sydlige hollandske Antiller, der sammen med Bonaire og Curaqao ligger kun godt 30 kilometer fra Venezuelas kyst.

Aruba er også med sine 32 kilometer fra ende til anden til at overse og nem at opleve. Inde på øen oplever turisten hurtigt Arubas særlige natur: Her er fyldt med kaktus som i en anden cowboyfilm. Og husene ligner noget, der er sejlet over fra Holland. Men det er og bliver havet, som trækker turister til Aruba. Når dagens dovnen er forbi, så fortsæt dovneriet på et skib i solnedgangen. Det bløde caribiske lys gør alle smukke.

 

Negril

Hvor: Jamaica

Seven Mile Beach eller syvmilestranden er den mest berømte i Negril-området - ja, for den sags skyld i hele Jamaica. Det er egentlig turister og turistfolk, der på ren lystfiskermanér har fået stranden til at vokse i længde, for faktisk er den ikke syv mil (11 kilometer) men kun fire mil (seks kilometer). Navnet Negril er egentlig en forkortet version af Negrillo, det navn som spanierne gav området i 1494.

Nogle mener at navnet hentyder til de sorte klipper, der findes på stedet, mens andre hælder mere til at det skyldes de sorte ål, der holdt til i bugten. Bliver du træt af driverlivet på stranden, så byder Jamaica på masser af aktiviteter. Drøn rundt i trætoppene i junglen, sejl på floderne, kør på firehjulsmotorcykel, på cykel eller spil golf, der er flere muligheder.

 

Tulum

Hvor: Mexico

Strandene på Yucatan-halvøen er generelt fantastiske, og her kan man kombinere ren afslapning med oplevelser i fortiden, for flere af de allerbedste strande ligger tæt på Maya-ruinerne. Strandene med kridhvidt pudder-sand ligger i Tulum lige nord for naturreservatet Sian Kaan og de berømte ruiner. Der er glimrende lille strand midt mellem ruinerne, men den bedste ligger en bid mod syd langs vejen til Boca Paila.

Stranden er stor, så man sagtens kan finde en plads i fred og ro, og hvis man kan lide at ligge på stranden findes det ikke meget bedre end her. Man skal holde sig nær kysten, når man hopper i det turkise vand, for bølger og vand kan være voldsomme. Men kombinationen af den kilometer lange strand, palmerne bag stranden, de eksklusive resorts og Maya-ruinerne fra det 6. århundrede er ret genial.

Læs også: 10 enestående strande