5 ikoniske oplevelser i Cambridge

Cambridge er lig med åndelig dannelse og stolte traditioner. Den hyggelige by ligger under en times togtur fra London, og disse 5 oplevelser kan sagtens nås på en dag.

Udsigten over de grønne enge til King's College er en af de mest ikoniske i universitetsbyen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Punting på Cam

Punting på floden Cam er en af de mange stolte traditioner i Cambridge og består i al sin enkelhed i, at man med en lang stav støder båden frem. For de uprøvede sætter staven sig nemt fast i flodens dynd, og så er det, at det går galt. De unge mænd – og enkelte kvinder – der fører punting-bådene, kan til gengæld deres kram og sejler turister af sted op og ned ad floden i adstadigt tempo. På turen kommer man forbi flere ikoniske college-bygninger.

Hvor: Flere selskaber lejer ud fra Mill Lane

Punting-bådene er populære blandt turisterne i Cambridge. Fold sammen
Læs mere

2. En pint på pubben

Cambridge har flere gode pubber, men særligt én har udmærket sig de senere år: Mill Pub, der ligger med kig til floden Cam og et grønt rekreativt område overfor. Mill Pub, der ikke syner af meget udefra, har modtaget flere priser og udmærkelser fra organisationen CAMRA. Det står for The Campaign for Real Ale og er en sammenslutning, der kæmper for pubbernes og de mindre bryggeriers overlevelse – og som guider briterne hen til de steder, hvor man får de bedste og mest velsmagende pub-oplevelser. CAMRA har bl.a. været med til at skabe en helt ny generation af øl-afficionados, og der er igen håb for de stolte, britiske humletraditioner. The Mill kan af samme grund være tæt pakket, og det er ikke sikkert, man er heldig at få et bord. Men tag så plads i baren, og lad dig rådføre af de unge, kyndige bartendere. Der serveres også mad på pubben, og det kan være et ganske udmærket sted at slå et smut forbi omkring frokosttid.

Hvor: The Mill, 14 Mill Lane

The Mill hører til byens bedste pubber og er ideel til en frokostpause med engelsk øl og pubmad. Fold sammen
Læs mere

3. De lærdes kunstsamling

The Fitzwilliam Museum er et af de mest prangende museer uden for London, kun overgået af Oxford-museet The Ashmolean. Her udstilles Cambridge-universitets kolossale samling af orientalsk kunst, antikke fund, storladne malerier, mønter, våben, smykker og gamle manuskripter. Her er tale om en ufattelig skat, der bevidner både Storbritanniens imperiale verdensindflydelse og Cambridges status som et af klodens allerfineste og rigeste universiteter.

Hvor: Fitzwilliam Museum, Trumpington Street

4. Gåtur med berømt vue

Når man ser billeder fra Cambridge i rejsekataloger og guidebøger, så er det ofte med motivet af nogle saftige grønne enge med det verdensberømte og fornemme King’s College i baggrunden. Mange turister render forgæves rundt og leder efter stedet, hvor disse fotos er fra. The Backs, som det grønne område kaldes, er nu ikke så svært at finde. Man skal blot over en af Cam-flodens broer og følge stien langs vandet på den modsatte, grønne bred. Så kommer man til det rekreative hjørne af universitetsbyen, hvor man har dette særligt smukke kig over til King’s College. Her går der køer og græsser på engene, og al larm og jag er forsvundet.

Hvor: The Backs

5. Korsang med gåsehud

Køen kan bliver flere hundrede meter lang. Alle – eller i hvert fald mange – turister, der gæster Cambridge, føler de må have denne oplevelse med: Evensong i det mægtige kapel på King’s College. Hver dag kl. 17.30 (på nær søndag) åbnes dørene til kapellet, der tåler sammenligning med en domkirke. Alene rummet er en stor oplevelse med sine gotiske hvælvinger, der mødes som flettede fingerspidser højt, højt oppe. Evensong er en gammel katolsk tradition, og korets besætning varierer lidt fra dag til dag. På visse ugedage er det eksempelvis kun voksne mænd, der synger – på andre dage er det et kombineret drenge- og mandekor. Med det brusende orgel i baggrunden flyder smukke salmer ud i det imponerende kirkerum, der blev påbegyndt i 1446. Det er en hårrejsende oplevelse – man vil formentlig endda se kirkegængere få en tåre i øjenkrogen. Det er vigtigt at møde op i god tid, for når de sidste pladser er fyldt op, lukkes dørene til kapellet. På en tavle foran King’s College kan man orientere sig om evt. særarrangementer, korbesætning osv. Evensong er en ganske gratis fornøjelse.

Hvor: King’s College Chapel, King’s Parade