5 hoteller med værelser kun for kvinder

Bella Sky i København må ikke længere. Men her er hoteller, som har hele etager eller specielle værelser kun for kvinder.

20 ud af Bella Sky hotellets i alt 812 værelser er indrettet feminint. Men de må ikke være »kun for kvinder« siger Østre Landsret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bella Sky PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Halvanden år har det taget - først gennem Ligestillingsrådet og senere Østre Landsret - før afgørelsen nu er faldet.

De to mænd, som har protesteret mod og lagt sag an om, at Bella Skys kvindeetage på hotellet er forskelsbehandling og ulovlig, fik medhold.

Bella Sky hotellet på Amager i København må ikke have en etage kun for kvinder. Det er i strid med ligestillingsloven, siger Østre Landsret.

Læs også: Guide til fem anderledes hoteller

Hotellets direktør, Allan Agerholm, er overrasket over afgørelsen, men hotellet vil ikke anke sagen.

»Vi anser sagen for en besynderlig bagatelsag anlagt af to mænd, som aldrig har boet på hotellet, og anlagt af Ligestillingsnævnet for offentlige midler uden anden grund end et misforstået princip,« udtaler han til Stand By.

Afgørelsen vil formentlig heller ikke få praktisk betydning, for i de snart tre år hotellet med de i alt 812 værelser har været åbent, er der ingen mænd, der har efterspurgt et af 20 værelser på Belladonna-etagen.

Læs også: Her er Danmarks bedste hoteller

Men andre steder i verden eksisterer kvindeetager eller specielle kvindeværelser på hotellerne uden myndighedernes indblanding. Og der kommer flere og flere til. Her er fem muligheder:

Dukes Hotel
London i Storbritannien
Mayfair boutique hotel med særlige Duchess Rooms, hvor der er mindre størrelse slippers og morgenkåbe, friske blomster, magasiner og et "stille hjørne i hvert rum for de kvinder, der hellere vil spise i end at gå ud alene", og der er garanteret en kvindelig rengøring- og andet personale. (som om det er en sjældenhed).
dukeshotel.com

Georgian Court Hotel
Vancouver i Canada
Fire-stjernet boutiquehotel i downtown Vancouver. I 2009 indrettede hotellet Orchid Floor en etage med 18 hotelværelser med særlig indretning og udstyr specielt for kvinder. "Offering everything af woman could want", som hotellet reklamerer.
georgiancourthotelvancouver.com

Crowne Plaza
Minneapolis i USA
Hotellet i Bloomington Msp Airport/Moa hotellet har en aflåst fløj kun for kvinder. Der er kun adgang med værelsesnøglerne, og værelserne har friske blomster, magasiner, bade- og body produkter, plysbadekåbe og opholdsområde.
crowneplaza.com

Ellis Hotel
Atlanta i USA
Det lille hotel ligger i downtown Atlanta. Det er med på den nationale liste over »Historic Hotels« Der er 127 værelser, heraf en etage kun for kvinder: private-access women's only floor«. Hotellet reklamerer med, at det også har husdyr-egnede værelser.
ellishotel.com

Naumi Hotel
Singapore
Hotellet, som er med i den internationale kæde Small Luxury Hotels, ligger midt i byens finansdistrikt. Det har i alt 73 værelser, og en etage - kun adgang med nøglekort - er forbeholdt kvinder. Værelserne har specielt udstyr - bl.a. kosmetiske produkter og morgenkåber specielt til kvinder.
naumihotel.com