5 golfbaner hvor solen skinner

Nu er det slut med at spille på mange danske sommergreens for at skåne græsset - men her er fem fine baner i Europa, som kan spilles hele vinteren.

På La Cala Golf Resort, 40 km. fra Malaga, er højdeforskellene så store, at de fleste behøver en buggy at køre i, hvis man ikke vil kollapse halvvejs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

Country Club Castelgandolfo

Hvor: 20 km. syd for Rom
Hvor meget: 500-600 kr.

Nord for Rom ligger fremragende golfbaner, men banen med størst herlighedsværdi er Castelgandolfo Golf Resort 20 kilometer syd for Roms centrum. Det burde tage 20 minutter at køre hertil, men det tager mindst en time med Roms håbløse trafik. Men banen altså, milde himmel. I bunden af et gammelt vulkankrater er skabt en 18-hullers golfbane af umådelig skønhed.
Fra kraterranden har man i eet blik udsigt til alle 18 huller, inklusive hul fire, der er kåret som værende blandt verdens 100 bedste golfhuller. Hullerne slynger sig rundt om tre søer, hvor sorte svaner med knaldrøde næb holder hof.

På kraterets sider vokser 100-årige oliventræer, pinjetræer, vinstokke, cypresser, citrontræer, kirsebærtræer og mimoser. Forbi kraterranden ser man de mange pragtvillaer, som rige romere har opført som sommerboliger. Og oppe bag klubhuset ser man kuplen til pavens sommerresidens, hvor han opholder sig hver sommer.

Og klubhuset er iøvrigt ret specielt - den smukke villa blev sin tid bygget af Flavio Chigi, kardinal af Sassia og nevø til pave Alessandro VII. Som bolig til skønheden La Pavona. Det var der ikke noget mærkeligt i, og huset kaldes stadig La Pavona og fra det okkerfarvede klubhus og haven har man en fabelagtig udsigt over bane og krater.
Info: countryclubcastelgandolfo.it/eng/index.asp

 

La Manga Club

Hvor: Sydøstlige Spanien
Hvor meget: ca. 600 kr.

I en gigantisk have, i dalen mellem bjergene i det sydøstlige Spanien, ligger La Manga Club - et luksus-resort med tre golfbaner, otte fodboldbaner, 28 tennisbaner og plads til et liv i tilbagelænet luksus. Her spiller man året rundt, og mange fodboldklubber tager i træningslejr på La Manga.

Nordbanen. Første tee ligger ved hotellet, og mange har denne bane som favorit. Den er ikke alt for lang, har forholdsvis brede fairways, er kranset af palmetræer og gennemskåret af »barrancas«, der er naturlige vandkløfter som det meste af året er tørre.
Sydbanen. Ligger midt i dalen og er den længste. Måske også den med de største golf-udfordringer. Her er masser af strategisk placerede søer, bunkers og raviner. Palmetræerne tvinger spilleren til at tænke sig om, og med vand i spil på 15 af de 18 huller er her rigeligt at se til.

Vestbanen. Min personlige favorit, der mest skyldes den helt vidunderlige beliggenhed op ad bjerget. Banen er meget kuperet og følger terrænet naturligt og her er der tusinder af pinietræer, der kan fange golfbolde af egen drift. Lej en enmands-buggy - en trehjulet motorcykel med plads til én golfbag - den er ret skæg at futte rundt i og nødvendig for en del af os. Især de første ni huller er meget smalle og kuperede og stiller store krav til præcision frem for længde.
Info: lamangaclub.com

Oitavos Dunes Golf

Hvor: 20 km. fra Lissabon
Hvor meget: Fra 450 kr.

Der er tre landskabsformer på Oitavos - skovområderne med paraply-pinierne, der efter min mening klæder en golfbane uhørt godt - der er hullerne med sandklitter og der er de mere åbne huller ned mod Atlanterhavet tæt ved Lissabon. Altså en blanding af park- og linksbane.

Det er en superbane, intet mindre. Man går rundt i uforstyrrethed - bortset fra to fairways, der ligger for tæt på hinanden. Mit superhul er det korte 14. par -3 hul på 135 meter, hvor man slår opad over en ravine, forbi en paraply-pinie - og hvor udsigten til Sintra-bjergene og Atlanterhavet hele tiden forstyrrer. Drømmeland.

Selve klubhuset er en perle af glas, sten og træ. Og banen, tegnet af den berømte amerikanske banedesigner Arthur Hills, påbegyndt i 1998 og åbnet i 2001, er en perle. Placeringen er unik - midt i naturparken - og målet klart for ejerne: Vi vil skabe en af de fineste golf-oplevelser i Europa.
Oitavos er i øjeblikket kåret som den 33. bedste bane bane i Europa af golfmagasinet Golf World.
Info: oitavosdunes.com

La Cala Golf Resort

Hvor: 40 km. fra Malaga
Hvor meget: fra 400 kr.

La Cala Golf Resort ligger tre timers flyvning fra København til Malaga, en halv time i bil ad motorvejen mod Marbella, otte kilometer til højre op i bjergene, og du er der.
Man kan vælge 40 andre resorts på Costa del Sol, men denne gang blev det La Calas fire millioner kvadratmeter. Femstjernet luksushotel omgivet af tre 18 hullers golfbaner i topform.

Der er Campo America, Campo Asia og den nyeste Campo Europa fra 1995. Vi er i bjergene, og banerne følger naturens egne veje: Det går op, det går ned, det går over slugter og raviner - og det går tit rent galt, når man forivrer sig undervejs.
Og bare for en ordens skyld: Det er ikke baner, det anbefales at gå. Højdeforskellene er simpelthen så store, at de fleste behøver en buggy at køre i, hvis man ikke vil kollapse halvvejs.

Og fremme på green er man slet ikke i sikkerhed. Næeh, greens er ondulerede, svære at læse og lynhurtige, så vær i feriestemning, når du putter for tredje eller fjerde gang.
Info: lacala.com

 

Poniente Golf Course

Hvor: Mallorca ved Palmas
Hvor meget: Ca. 600 kr.

Mallorca har mere end 20 baner med offentlig adgang at byde på, men hvis du er på et vinter-svip til storbyen Palma de Mallorca, så er en af Mallorcas ældste baner, Poniente, bare 10 kilometer i retning mod Santa Ponza en god mulighed, hvis du vil spille en afslappet runde.

Her er brede fairways og ikke alt for svære greens, og mange golfere på ferie her i Mallorcas hovedby vælger Poniente.
Mens de første ni huller måske kan virke lidt kedelige, så er de sidste ni huller en rigtig god oplevelse. Her er seks søer og derfor vand i spil på en række huller, og flere raviner man nødvendigvis skal slå hen over. Til gengæld er banen ret flad, og man behøver ingen buggy til at transportere sig selv og køllerne rundt. Og der er fin udsigt til bjergene fra mange huller.

Det terracotta-farvede klubhus indbyder til en gang rejer i hvidløg med tilhørende kold øl - og som sidegevinst til runden her kan man opleve kaglende høns på banen.
Info: ponientegolf.com/index_en.html

Læs også: Guide til Mallorcas 19 golfbaner