5 gode råd til at finde den billigste flybillet

Priserne på flybilletter er på det laveste niveau i tre år. Og priserne vil fortsat falde. Men hvad skal du gøre for at finde den billigste billet? Her er fem gode råd.

Priserne på flybilletter er lave, og du får her fem gode råd til at finde de billigste billetter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ole Stouby, direktør for travelmarket.dk, giver dig her nogle gode råd, du kan bruge, når du skal i gang med at finde de billigste flybilletter til den kommende rejse.

1) Bestil i så god tid som muligt
Det kan meget sjældent betale sig at vente til sidste øjeblik med at bestille en flybillet. Et fly er ofte opdelt i forskellige prisklasser, og de billigste billetter sælges næsten altid først. Som tommelfingerregel skal du altid bestille dine flybilletter mindst en måned før afrejse.

2) Rejs på bestemte dage og tidspunkter
Flere undersøgelser viser, at de billigste rejsedage er tirsdag eller onsdag, og at det er dyrest at flyve om fredagen og søndagen. Der kan ofte være penge at spare ved at ændre din ud- eller hjemrejse en dag eller to. Det kan ofte bedst betale sig at vælge de meget tidlige eller sene afgange, da priserne her er billigst. I rejsesøgemaskinerne kan man via en priskalender se, hvornår det er billigst at rejse.

3) Hold øje med prisen løbende
Du bør begynde at overvåge flypriserne, så snart du har lagt dig fast på datoen og rejsemålet og har en forventning om at du vil rejse. På travelmarket.dk og andre rejsesøgemaskiner kan du oprette en gratis prisagent, så du dagligt modtager en e-mail, som fortæller dig, om prisen på flybilletterne stiger eller falder.

4) Tjek flypriser fra flere forskellige afrejselufthavne
Der er ikke store afstande i Danmark, men der kan være stor forskel i flypriserne fra lufthavn til lufthavn. Ofte har en lufthavn måske en direkte rute og en billigere pris end en anden. På rejsesøgemaskinen travelmarket.dk kan du i én og samme søgning få vist priser fra helt op til fire forskellige afrejselufthavne på én gang.

5) Spar tid og penge ved at bruge en rejsesøgemaskine
Rejsesøgemaskiner sammenligner priser på flybilletter fra både flyselskaber, online-rejsebureauer og charterselskaber, og med én søgning finder du alle de billigste priser i markedet. Priserne på flybilletter kan variere fra selskab til selskab, selvom rejsen er præcis den samme. Så ved at bruge en rejsesøgemaskine, kan du spare meget tid, da du undgår at skulle besøge mange forskellige websider, og du har stor sikkerhed for at du finder de billigste flybilletter i markedet.