5 gange efterårssjov i Sverige

Blot få timer fra Danmark er der masser af familievenlige efterårsferie-aktiviteter - fra elgsafari til badelande.

Efterårsferietip: Tag på elgsafari i Smålandet. Foto: PR Fold sammen
Læs mere

Inden vi får set os om, står efterårsferien for døren – og hvad skal man så foretage sig med ungerne?

Hvis man ikke har mulighed for at rejse ud til solen på fjerne steder, så er en smuttur til Sverige et oplagt alternativ. Det er trods alt udlandet, og inden for kort afstand fra København er der mange gode tilbud. Det svenske turistkontor, Visit Sweden, kommer her med en række gode efterårsferietips til danske familier:

Leg på Malmøs 19  tema-legepladser

I Malmø finder man  legepladser med forskellige temaer fordelt over hele byen. Nu er der kommet to nye, og byen har dermed 19 temalegepladser. Ttater-legepladsen blev indviet i Pildammsparken i august og er det sjovt sted for små scenekunstnere og Voice Junior-aspiranter at øve sig i at stå i rampelyset. Og på den nye fiskelegeplads på Möllevången kan man lege med delfiner og søuhyrer eller spille bordtennis i sandhavet. Du kan finde et kort over Malmøs 19 tema-legepladser ved at gå ind her, vælge »Idrott & fritid« og derefter sætte flueben ved »Temalekplatser«.

Tag på udendørs eventyr  på Isaberg Mountain Resort

I det vestlige Småland, ca. tre timers kørsel fra København, finder man Isaberg Mountain Resort, der har udendørs eventyr for hele familien. Her er mange forskellige aktiviteter – fra mountainbike til træ-tops-banen Tree Top Adventure. Op til efterårsferien er der særligt gode tilbud for familien med vægt på adventure-aktiviteter. Læs mere her.

Leg med dyr på  elgsafari i Småland

I elgparken kan man i egen bil eller med stedets lille tog opleve det majestætiske, men sky, dyr helt tæt på. Langs en tre km lang og slingrende skovvej græsser elgene i deres naturlige miljø. Besøg også bisondalen, hvor man kan opleve vilde amerikanske bisonokser. På Smålandets gamle gård fra 1700-tallet kan man smage elgkød på stedets café, mens børnene klapper gårdens geder. Læs mere her.

Tag på eventyr  under vand i Havets Hus

Havets Hus i Vestsverige har hele 40 akvarier fyldt med havets fascinerende skabninger. Her kan man få lov til at røre søstjerner og krabber og se på hajer, rokker og havål, som svømmer lige over éns hoved i akvariets tunnel. Læs mere her

Hop i eventyrbadet i  Skånes største vandland

Högevall er Skånes største badeland. I Eventyrbadet kan man få et sus i maven på den 213 m lange vandrutsjebane, og for de mindste er der masser af mulighed for at plaske og lege i Junglebadet. Er man mere til det stilfærdige, kan man hoppe en tur i svømmebassinet og derefter slappe af i spabadet. Læs mere her.