5 eksotiske ferier

Drømmer du dig også langt væk fra det danske vintermørke, men ved ikke lige, hvor turen skal gå hen? Så er her fem tips til spændende oplevelser – fra dansk gourmetmad på Maldiverne til cowboyferie i Wyoming.

Six Senses Lamuu. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

1. Den med verdens bedste kok

Hvad: Six Senses Lamuu
Hvor: Maldiverne
Hvor meget: Fra 27.000 for 7 nætter.
Info: nyhavn.dk

Maldiverne er et helt unikt rejsemål med sine farverige og flotte små atoller, der ligger sydvest for Indien midt i Det Indiske Ocean. Six Senses-kæden har specialiseret sig i at give nogle af de mest luksuriøse hoteloplevelser i verden, mens deres resorts stadig er bygget i respekt for den natur, der omgiver dem.

I foråret kan et ophold på Six Senses Lamuu blive en endnu mere luksuriøs oplevelse, da den tidligere vinder af Bocuse D’Or – verdens bedste kok – Rasmus Kofoed, kommer til Maldiverne og lige netop dette resort for at lave gourmetmiddage med lokale råvarer til gæsterne på resortet. Det foregår 24., 26., 30. marts og 2. april.

Læg dertil, at du får de hvideste sandstrande, det klareste turkisblå hav og de mest betagende koralrev fyldt med liv. Der er blandt andet masser af delfiner omkring Maldiverne og Lamuu-atollen, og der er gæster, der har set delfiner fra værelset eller en af hotellets restauranter. Du kan da også tage ud i en båd arrangeret af resortet og kigger efter delfiner eller dykke i et af mange flotte koralrev, der ligger i området omkring Six Senses Lamuu.

2. Den med den bedste udsigt

Jade Mountain. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris.

Hvad: Jade Mountain
Hvor: St. Lucia, Caribien
Hvor meget: Fra 23.000 kr. for 7 nætter
Info: jademountain.com

På den lille ø-gruppe St. Lucia ligger resortet Jade Mountain, der har fået sit navn efter de flotte bjerge Grand og Petit Piton, der troner flot op imellem det turkise vand, som omgiver hotellet. Hotellet er bygget primært med lokale materialer, og de har forsøgt at bygge hotellet i respekt for den omkringliggende natur.

Det lille land med under 200.000 indbyggere har tropisk klima, så vejret er godt, og strandene er hvide og flotte uanset, hvornår du tager af sted. Suiter har egen pool, og så er der kun tre vægge i dit værelse. Den fjerde er nemlig fjernet, så du har direkte udsigt ud over vandet og de flotte bjerge.

Den samme udsigt får du også fra resortets restaurant, som serverer fusionsmad og har en pool, så du kan tage en dukkert før eller efter maden. Af aktiviteter på resortet kan nævnes mountainbiketure i junglen, dykning og tennisbaner.

3. Den bæredygtige

Tongsai Bay Cottages. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris.

Hvad: Tongsai Bay Cottages
Hvor: Koh Samui, Thailand
Hvor meget: Fra 15.995 kr for 12 nætter.
Info: lordstravel.dk

Thailand er mange danskeres favoritdestination, når vinteren bider i Danmark, og alt udenfor er gråt og trist. Der er utallige resorts og luksushoteller i Thailand, og mange steder er det svært at færdes, uden at være en blandt tusinder andre feriegæster fra Skandinavien, der har fået samme idé. Hos Tongsai Bay Cottages får man et resort, som på trods af dets placering i det populære Koh Samui, har egen privat strand, og derfor får man sammen med de andre gæster på Tongsai Bay et lidt mere afslappet og privat oplevelse.

Selv om de færreste rejser er CO2-neutrale, er der nogle hoteller, der forsøger at mindske det aftryk, de laver på naturen. Tongsai Bay genbruger alt affald, og ifølge hotellet er ingen træer blevet skåret ned siden etableringen, og heller ingen træer blev beskadiget eller fældet under opførelsen af resortet.

Det betyder dog ikke, at resortet er primitivt. Tongsai Bay åbnede i 1985 og var det første femstjernede luksusresort på Koh Samui. Den femstjernede luksustilgang finder man stadig, og ud over den gode mad, der kan fås i resortets restaurant, er de fleste værelser placeret på skråninger ned mod bugten og stranden, og det giver en udsigt, man uden tvivl kan drømme sig tilbage til mange år efter.

4. Den med dyr

Mombo Camp. Fold sammen
Læs mere
Foto: Wilderness.

Hvad: Mombo Camp
Hvor: Okavangodeltaet, Botswana
Hvor meget: 13.500 kr per nat.
Info: wilderness-safaris.com

Midt i Okavango-deltaet i det lille land Botswana i det sydlige Afrika, og nærmere bestemt i Moremi-safariparken, ligger de luksuriøse safarilodges, Mombo Camp og Little Mombo, hvor du kan se antiloper og bøfler, uden at skulle forlade dit værelse. Okavangodeltaet er et fascinerende sted, hvor den tørre savanne hvert år bliver fyldt med vand og giver liv og rum til alt lige fra de mindste fugle til de største næsehorn. Du kan blandt mange andre dyrearter se leoparder, løver, elefanter og den yndefulde lechweantilope.

Det er ikke billigt, men til gengæld er alle måltider og drikkevarer inkluderet i prisen. Okavango er et af naturens mirakler i sig selv, men på Mombo Camp kommer du så tæt på, at man næsten kommer til at føle sig som en del af fænomenet.

Her bliver du til gengæld koblet af det hjemlige ræs, og der er ikke nogen internetadgang. Der er til gengæld både massagebehandlinger og svømmepøl, så du skal bare læne dig tilbage, trække stikket ud og slappe af. Så sørger den afrikanske savanne og Mobo Camp for, at dine batterier bliver opladet, samtidig med at du får nogle helt ekstraordinære naturoplevelser.

5. Den for de aktive

The Lodge & Spa at Brush Creek Ranch. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris.

Hvad: The Lodge & Spa at Brush Creek Ranch
Hvor: Wyoming, USA
Hvor meget: Fra 5.000 kr. per nat.
Info: brushcreekranch.com

Forestil dig følgende scenarie: Du står op med udsigt over Rocky Mountains og spiser en solid morgenmad, du stiger til hest, rider ud over præriens endeløse landskaber med solen i ryggen. Efter et stykke tid kommer I frem til den store kvægflok, som du sammen med en lille gruppe cowboys driver tilbage over det røde ørkensand, og mens solen går ned over de store bjerge, fordøjer I dagen og spiser den mad, I har tilberedt over lejrbålet, der varmer og knitrer i baggrunden.

Placeret med udsigt til Rocky Mountains ligger en af de mest luksuriøse fortolkninger af en oplevelse i det Vilde Vesten, du nogensinde vil opleve. Brush Creek Ranch blev grundlagt i slutningen af 1800-tallet og er stadig i dag en fungerende kvægranch.

Men der er andet at lave end at se på kvæget tygge drøv. Her kan du komme ud at fiske, du kan komme på jagt efter elge og bjergløver, og du kan også selv komme ud på hesteryg og forsøge dig med at drive kvæg. Du kan spise ved lejrbålet, og du kan spise gourmetfortolkninger af amerikansk barbecue-mad i de store bjælkehytter med bisontrofæer på væggene og ild i pejsen. Brush Creek Ranch er af rejsemagasinet Condé Nast blevet kåret til verdens andetbedste hotel og det bedste i den vestlige verden.