5 cool gadgets til ønskesedlen

Sophie Fjellvang-Sølling anbefaler fem cool skigadgets, du stadig kan nå at skrive på ønskesedlen (eller give dig selv i julegave).

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Høretelefoner

Jeg er vild med høretelefonerne fra Skullcandy Cassette. Både fordi høretelefonerne kan foldes sammen og blive så små, at man kan have dem i lommen, og fordi de er perfekte til skisport - de sidder helt tæt om hovedet, og hvis man vil være helt sikker på, at de ikke falder nogen steder, følger der sticky-pads med, som man kan montere på huen.
Kan selvfølgelig kobles sammen med iPhone og andre smartphones. Og fungerer også som mikrofon, hvis din mor pludselig ringer, mens du er på vej ned ad pisten. Og så vejer de bare 130 gram.

Skullcandy Cassette. Pris 500 kr. Fås i hvid, blå, sort og i sort med funky dødningehoved-mønster. 

Pulsmåler

Jeg kunne godt tænke mig, at jeg på en supernem måde kunne måle min puls, når jeg kører på ski. Det kan man med den her lille smarte pulsmåler, som via blue tooth - dvs. helt trådløst - arbejder  sammen med min smartphone. Den sidder i et elastik-bælte, som man tager på under tøjet (og som firmaet påstår ikke gnaver nogen steder), og så måler det alle ens pulsdata via den - gratis - app Wahoo Fitness App. Smart.

Wahoo Fitness Blue Pulsmåler. Pris 599 kr. 

Goggles

Jeg er stor fan af Oakleys goggles, specielt Oakley Airbrake modellen, som - udover at sidde perfekt og aldrig dugger - har udskiftelige linser, så jeg kan se optimalt uanset om der er høj sol eller tåge eller masser af sne.
ZEAL har imidlertid også lavet et par goggles, jeg synes er supercool. Det er med gps, sådan at man (på en lille skærm inde i brillen) kan se, hvor man er og hvor man skal hen. Samtidig måler den, mens man er ude på pisterne, fart, højde, distance, temperatur, og en masse andre ting, som man så bagefter kan downloade og nørde med at lave statistik på.

ZEAL Z3 GPS SPPX Goggle. Pris 3.000 kr.
Fås med sort, hvid eller »guld«-kant 

Kamera

Jeg ønsker mig et kamera, der kan lave superfede film af skiløb. Og lige nu er der to på markedet, som nogen gerne må forære mig i julegave.
Det ene er det nye fra GoBandit. Det har indbygget wifi, så man bagefter kan se optagelsen direkte på den tilhørende app på ens smartphone, og indbygget gps, så man også kan se, hvor hurtigt, man kører, og hvor, man har været, og alle den slags fede fakta for nørder som mig. Derudover har det en vidvinkel på 170 grader, så man kan lave de fedeste film af sit skiløb, og optager selvfølgelig i superkvalitet. At det arbejder sammen med min smartphone gør også, at jeg kan ændre indstillingerne i kameraet - hvis det f.eks. er tåget - på telefonen, så jeg ikke behøver bøvle med at afmontere det fra sin plads på min hjelm.

GoBandit Live. Pris 2.995 kr.
 
Det andet er det nyeste fra Go Pro. Det har også wifi, optager i full hd, har en super slowmotion indstilling, og kan tage op til 30 billeder i sekundet i højeste opløsning - samtidig med, man filmer. Det har alle de features, jeg har brug for - for eksempel manuelt at kunne stille på hvidbalancen, så lyset på filmen og billederne bliver perfekte. Og så er det lillebitte - det vejer kun 73 gram!

GoPro Hero 3 Black Edition. Pris 3.300 kr. 

Mobilhandsker

En smartphone er smart - bare ikke, når det er så koldt udenfor, at man er nødt til at have handsker på, så man skal rode med at tage dem af, før man kan betjene sin telefon. Derfor kunne jeg godt tænke mig, at der under juletræet i år ligger et par af eGlove handsker til mig. De er til mennesker, som er helt afhængig af sin smartphone (som mig), og som er så tynde, at man ikke behøver tage dem af for at bruge telefonen. De ville blive et hit på min (og sikkert også mange andres) skiferie.

Eglove SPORT Touchscreen Gloves.  Pris 250 kr. Fås i sort, pink og sort/grøn.

Læs også: Seks x udstyr til pisterne