5 budgetvenlige spiseoplevelser i Aarhus

Det er ikke kun Michelin-stjerner, der får den gastronomiske himmel over Aarhus til at lyse op.

Aarhus Central Food Market har ligesom Street Food meget at byde på, men her er gourmet i højsædet. Fold sammen
Læs mere

Den rå

I en gammel busgarage ved Aarhus Rutebilstation emmer der af ægte gadekøkkenstemning ved de lange borde. Aarhus Street Food er i stil med Papirøen i København et indendørs madmarked med boder, der serverer retter fra alverdens egne. Her fås alt fra boller i karry og vietnamesiske nudler til gammeldags flæskestegssandwich. Priserne sniger sig ikke meget højere op end 50 kr. for en ret, og med ca. 30 forskellige madboder er sandsynligheden for at finde noget, der falder i ens smag, stor.

Hvad: Aarhus Street Food
Hvor: Ny Banegårdsgade 46

Aarhus Street Food har noget for enhver smag i de omkring 30 forskellige madboder. Fold sammen
Læs mere

Den luksuriøse

Duften af gourmetkaffe spreder sig på det lille Skt. Knuds Torv, mens champagnen bobler i de langstilkede glas, og der indtages stilfuld tapas ved disken. Her på det ellers uanselige torv, der ligger to minutters gang fra banegården, har det indendørs gourmetmadmarked Aarhus Central Food Market haft til huse siden oktober sidste år. På et areal på ca. 700 kvm ligger 20 stader, der bl.a. tæller restauranter, ferskvareboder og barer, som har kærligheden til gourmet og feinschmeckeri til fælles.

Madmarkedet har til huse i den gamle Aarhus-Hallen, der tidligere har lagt gulv til både seksdagesløb og rockkoncerter, men som nåede at ligge tom og spøgelsesagtig hen i 15 år, inden Aarhus Central Food Market rykkede ind.

Hvad: Aarhus Central Food Market
Hvor: Skt. Knuds Torv 7-9

Den økologiske

På kanten af det aarhusianske latinerkvarter ligger spiseriet Langhoff og Juul, der har økologi og bæredygtighed som madmæssig værdi og menneskelig nærhed som betjeningsfilosofi. I de broget indrettede lokaler på Guldsmedgade bliver der serveret enkle, men elegante retter baseret på skandinaviske madtraditioner, der har et særligt jordnært aarhusiansk islæt over sig. Langhoff og Juul adskiller sig fra andre restauranter i samme gastronomiske liga ved sin stringente bæredygtige ideologi, der sætter et jordnært præg på både indretning og stemning.

Hvad: Restaurant Langhoff og Juul
Hvor: Guldsmedgade 30

Hos Langhoff og Juul er der fokus på bæredygtighed og den skandinaviske kulinariske tradition. Fold sammen
Læs mere

Den rutinerede

Siden 1995 har Mefisto Restaurant og Gårdhave forkælet fiskeglade aarhusianeres ganer i det gamle rækkehus på Volden, som hører til Aarhus’ ældste og bedst bevarede kvarterer. I de 22 år, der er gået, siden Mefisto slog dørene op, har restauranten udviklet sig til at være et lige dele kendt og anerkendt foretagende i Aarhus. Selv om det primært er de maritime retter, der har sat Mefisto på det gastronomiske Aarhus-landkort, er restauranten også blevet et populært brunchsted, hvor tommelfingerreglen er, at man – i hvert fald i weekenden – skal bestille bord, hvis man ikke vil gå brødflov derfra igen.

Hvad: Mefisto Restaurant og Gårdhave
Hvor: Volden 28

Den udendørs

I den første weekend af september fejrer Nordens største madfestival, Food Festival i Aarhus, sin seksårsfødselsdag.

Smagsprøver, madkonkurrencer og workshops er strøet med let hånd hen over den kulinariske weekend, der har folkelighed, innovation og glæden ved god mad som fundament. Folkefesten har de seneste fem år årligt trukket i omegnen af 30.000 madglade besøgende til det grønne område Tangkrogen, der ligger i Marselisborgkvarteret i den sydøstlige del af byen.

Alt fra Michelin-kokke til lokale fødevareproducenter og madbloggere er repræsenteret på Food Festival, der især har fokus på det nordiske køkken. En dagsbillet koster 80 kr. plus gebyr, mens der til visse foredrag og workshops skal købes billet separat. Søndag lægger Food Festival traditionen tro græs til DM i hotdog, hvor ’årets moderne hotdog’ og ’årets traditionelle hotdog’ skal kåres.

Hvad: Food Festival, 1.-3. september
Hvor: Marselisborg Havnevej 2

Hvert år lægger ca. 30.000 vejen forbi Food Festival i Aarhus for bl.a. at opleve DM i hotdog. Fold sammen
Læs mere

 

Rejseliv var inviteret af VisitAarhus