5 bud på byture i Laos

Skal du gå i beyn i Vientiane i Laos – og hvorfor skulle du ikke det? – er her fem steder, hvor Beerlao’erne er kolde og maden hot. Og skulle du have lyst til en omgang karaoke, så er det bare med at give los.

Øllen er billig, maden er hot og så er der kareoke på programmet. Alle ingredienserne til en fedt bytur er tilstede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Nyhus
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tex-Mex Alexia
Hvor: Tex-Mex Alexia Restaurant. Fa Ngum Rd. Vientiane. Tlf: (021) 241 349. Åben dagligt fra 9:00-23:30.
Hvor meget: Den laotiske national-øl, Beerlao, koster 15.000 kip (cirka 9 kr.), mens en drink koster 30.000 kip (cirka 18 kr.)

På linje med en række andre spisesteder og barer ligger restauranten lige ved Mekong-floden. På førstesalen kan man derfor skylle dagens rejseoplevelser ned med en kold Beerlao, mens man nyder solnedgangen over floden.

I stuen spiller et laotisk liveband op til dans, og selvom der ikke er tale om udpræget skønsang, klapper og hujer stedets mange gæster, når de da ikke selv stiller sig bag mikrofonen til en omgang asiatisk gå-amok-karaoke.

Restauranten med de bambus-beklædte vægge serverer mexicansk-inspireret mad og snacks såsom friturestegte majspandekager og Burritos.

Med sin centrale placering i hovedstaden og den livlige stemning omkring livemusikken er stedet et populært sted for festglade turister.

Banlao Beer Garden
Hvor:
Banlao Beer Garden. No. 172 Unit of Flamcois Nginn Rd, Ban Mixay. Tlf.: (856-21) 21 29 30. Åben dagligt fra 7.00-23.00.
Hvor meget: En Beerlao koster 10.000 kip (cirka 6 kr.), mens en drink koster 15.000 kip (cirka 9 kr.) Eksotisk frugtshake med vodka kan erhverves for 20.000 kip (cirka 12 kr.).

På surrealistisk vis har denne tysk-inspirerede Beer Garden sneget sig ind i hjertet af Vientiane. Og det er i gennemført tyrolerstil, stedets storsmilende personale serverer kolde fadøl for det tørstende folk.

Omgivet af rødmalede mini-vandmøller, små kunstige vandfald og et væld af lyskæder er scenen sat for en god aften i byen. Her summer tropiske insekter om kap med laotisk popmusik, mens blingbling-guirlander og tyrolermøbler pryder stedet.

På et hjemmemalet skilt betegner stedet sig som »byens mest afslappede bar«, og skal man tro stedets besøgende, er hovedstadens svar på et Minityskland da også ligeså meget et åndehul, som det er en bizar oplevelse.

Junction Bar
Hvor: Junction Pak pa Sack Restaurant. Sithan Road 13. Vientiane. Tlf.: (021) 1212912. Åben dagligt fra 7.00-00.00.
Hvor meget: En Beerlao koster 15.000 kip (cirka 9 kr.).

Placeret lige ved Mekong-floden er denne restaurant, der har natklub i underetagen, et sandt hit blandt lokale og turister. Med stedets iøjnefaldende, overdimensionerede neonskilt er det desuden nemt at finde på lang afstand.

På den træbelagte tagterrasse nydes øl, drinks og lune retter samt udsigt til floden og den kølige brise herfra. Med storfarvede papirslamper hængende ned fra loftet minder stedet mest af alt om en regulær strandbar.

Bartenderne er da heller ikke blege for at stemme i med hverken musik eller dans, og det skaber en løssluppen, feststemt atmosfære.

På natklubben i underetagen er der mulighed for at slænge sig i bløde sofaer, hvis man ikke har lyst til at give den gas på dansegulvet, der her holdes i gang af et laotisk liveband.

Næste: 'Bor Pen Nyang Bar' og 'Marina Bowling & Night Club'