5 betagende bjerglandsbyer i Provence

Overalt i det provencalske bjerglandskab ligger små landsbyer fra Middelalderen, hvor tempoet er lavt, indbyggerne få og udsigten formidabel.

Udsigten til Callian med middelalderborgen på toppen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bargeme

Bargeme kan ikke just prale af sin størrelse, for med kun omkring ti huse og ruinerne af en middelalderborg er en slentretur igennem byen hurtigt overstået. Til gengæld er udsigten herfra storslået. Placeret i næsten 1.100 meters højde er byen den højest beliggende i Var-området, hvor den ligger uspoleret midt i en grøn og øde dal. Derfor er Bargeme kåret til at være blandt Frankrigs smukkeste landsbyer.

Hvad: Bargeme
Hvor: I området Var, Provence-Alpes-Côte d’Azur

Bargemon

Sæt dig på torvet, og du vil med stor sandsynlighed falde i snak med folk ved nabobordene. Caféerne under de store platantræer er byens centrum, hvor en time eller to snildt kan gå med at drikke espresso og betragte de biler og fodgængere, der passerer over brostenene. Resterne af en massiv byport og de smalle gyder og gader vidner om byens alder på godt og vel 1000 år. Byen har en række gallerier og finurlige museer om blandt andet skrivemaskiner og fossiler, hvortil der er gratis adgang. Der er også et mindre frugt- og grønsagsmarked hver torsdag formiddag. For de vandrelystne findes der i området en række vandreruter, som det lokale turistkontor kan rådgive om.

Hvad: Bargemon
Hvor: I området Var, Provence-Alpes-Côte d’Azur

Torvet i Bargemon er landsbyens centrum. Fold sammen
Læs mere

Callian

Som en klassisk provencalsk middelalderlandsby snor byens smalle gader sig rundt med stenkirken fra 1200-tallet som byens epicenter. Bag kirken ligger det skyggefulde torv med en fontæne, hvor også bageren, en lille café og en restaurant holder til. Rundt i gaderne ligger en række små gallerier, hvor byens lokale kunsthåndværkere udstiller. Der findes en del vandreruter i det omkringliggende skovområde, blandt andet til nabobyen Montauroux.

Hvad: Callian
Hvor: I området Var, Provence-Alpes-Côte d’Azur

Gordes

De beigefarvede middelalderbygninger i Gordes er bygget ind i klippevæggen og smyger sig pittoresk op og ned ad bjergsiden. Fra byens mange plateauer er der udsigt over Luberon-dalen med dens marker, skove og sporadisk placerede huse. Gordes er på listen over de smukkeste landsbyer i Frankrig og tiltrækker især billedkunstnere, som man kan købe værker fra i byens små forretninger. Landsbyen byder også på restauranter, klassiske fontæner, en kirke og et slot tilbage fra år 1031, der stadig står som et stærkt minde om byens storhedstid i Middelalderen. Tirsdag formiddag er der et mindre marked i byen.

Hvad: Gordes
Hvor: I området Vaucluse, Provence-Alpes-Côte d’Azur

Gordes, der er bygget ind i klippevæggen, er kendt som en af Frankrigs smukkeste landsbyer. Fold sammen
Læs mere

Roussillon

Roussillon er især kendt for sine okkerfarvede klippevægge og stenhuse med matchende røde tegltage, der komplementerer det omkransende grønne landskab og himlen, som ofte er blå på disse sydlige kanter. Netop på grund af sin rige farvepalette er byen også blandt Frankrigs smukkeste landsbyer. Af attraktioner rummer byen blandt andet flere restauranter, gallerier, et klokketårn fra 1800-tallet og et museum om byens stolte okkerproduktion. Vil man nyde det karakteristiske landskab, kan en gåtur blandt røde klippevægge og sandkorn i parken Sentier des Ocres anbefales. Husk skiftetøj til børnene, da det røde sand smitter af.

Hvad: Roussillon
Hvor: I området Vaucluse, Provence-Alpes-Côte d’Azur