5 alternative kunstoplevelser i Paris

Drop Mona Lisa, og lad dig visuelt stimulere hos en af byens mange andre kunstinstitutioner.

Art 42 Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Eksperimentel kunst

Ikke langt fra Trocadéro-pladsen i det eksklusive 16. arrondissement ligger kunstmuseet Palais de Tokyo i en fantastisk art deco-bygning, der udover at huse Palais de Tokyo også rummer Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris. Palais de Tokyo viser moderne kunstudstillinger, og der bliver i høj grad prøvet grænser af og eksperimenteret inden for kunstens verden i palæets store, åbne lokaler. Palais de Tokyo er Frankrigs største moderne kunstmuseum for midlertidige udstillinger. Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris – museum for samtidskunst – er også et besøg værd.

Hvad: Palais de Tokyo
Hvor: 13 Avenue du Prés. Wilson

Første for gadekunst

Der er også lidt til dem, der er til det noget mere alternative inden for kunstverdenen. Seneste tilføjelse til Paris’ kunstscene er nemlig street art-galleriet ’Art 42’, der åbnede under Nuit Blanche (Paris’ kulturnat, red.) den 1. oktober 2016. Art 42 er den første permanente udstilling af gadekunst i Frankrig og lægger blandt andet vægge til værker af ingen ringere end gadekunstens levende legende, Banksy. Før var Art 42 en slags computerskole, hvor unge i alderen 18-30 kunne – og stadig kan – komme og lære at programmere helt kvit og frit. I dag pryder ca. 150 street art-værker af forskellige kunstnere skolens lokaler, og skolen er derfor nu også et galleri, hvor fans af Banksy og co. kan komme og se mere til gadekunstens karakterer. Entré til museet er gratis, men du skal booke dit besøg på galleriets hjemmeside www.art42.fr.

Hvad: Art 42
Hvor: 96 Boulevard Bessières

For romantikerne

I Rue Chaptal, i det hippe South-Pigalle for foden af Montmartre, gemmer en af Paris’ kulturelle perler sig: Musée de la Vie Romantique, som oversat betyder ’museet for det romantiske liv’. Museets permanente udstilling tager udgangspunkt i kunstneren Ary Scheffer, der i sin tid boede i det lille hus for enden af brostensindkørslen, som altså i dag udgør museet. Blandt andre Chopin og Charles Dickens er kommet her til fredagssalon gennem tiden. Udstillingen består af en række kunstværker – af Scheffer og samtidige kunstnere – samt historiske genstande. Nyd også den lille gårdhave, hvor man kan få sig en kop kaffe og et stykke pâttiserie.

Hvad: Musée de la vie Romantique
Hvor: 16 Rue Chaptal

Musée de la vie Romantique Fold sammen
Læs mere

Samtidsfotografi

L’Hotel Hénault de Cantobre ligger i Paris’ historiske hjerte og stammer tilbage fra 1706. Palæet har siden 1914 været ejet af Paris’ myndigheder, der fik arkitektfirmaet Yves Lion til at restaurere bygningen, som i dag danner rammerne for »Maison Europeene de la Photographie« - center for samtidsfotografi. Her kan man året rundt opleve en række midlertidige temaudstillinger, og se værker af nogle af verdens største fotografer. Ud over udstillingscentret huser Maison Europeene de la Photographie desuden et relativt stort bibliotek, boghandel, en hyggelig café, et auditorium og en mini-biograf.

Hvad: Maison Europeene de la Photographie
Hvor: 5-7 Rue de Fourcy

Maison Europeene de la Photographie Fold sammen
Læs mere

Det røde hus

La Maison Rouge er en privatejet moderne kunstinstitution etableret af kunstsamler og -entusiast Antoine de Galbert. Institutionen er non-profit og har som formål at promovere moderne kunst gennem midlertidige udstillinger iværksat af selvstændige kuratorer. La Maison Rouge vil skille sig ud og forsøger blandt andet at opnå sin originalitet ved at kalde sig ’maison’ – altså ’hus’ – så folk får en fornemmelse af at komme til et privat ’hjem’, så at sige, og opleve kunsten på en mere intim og familiær måde. La Maison Rouge breder sig over et areal på 2.000 kvm i gamle fabrikslokaler et stenkast fra Bastille-pladsen. Her finder man desuden en boghandel og en café (Rose Bakery), som begge er tilknyttet »La Maison Rouge«. Entré koster 7€ og 5€ for studerende og 13-18 årige. Lukket mandag og tirsdag. Læs mere på http://www.lamaisonrouge.org.

Hvad: La Maison Rouge
Hvor: 10 Boulevard de la Bastille

La Maison Rouge Fold sammen
Læs mere