5 afternoon tea i London

Den klassiske engelske afternoon tea består altid af en variant af sandwiches, efterfulgt af scones og kage, serveret med en god potte te. Men der er plads til fortolkninger.

Foto: Helle Schønning
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

The Goring Hotel 
Hvad: Trendy Afternoon Tea
Hvor: Beeston Place v. Victoria St., London

Med chefkok Derek Quelch’s fnuglette chokoladekage og en kande af The Gorings Afternoon Blend er livet værd at leve her i havestuen på Londons eneste familiedrevne femstjernede hotel.

Hotellet har undergået en vellykket makeover, hvor den klassiske stil har børstet støvet af sig ved hjælp af effekter som rammer i andre rammer, nye polstringer på den tjekkede måde, og friske farver: kanariegule sofaer lægger hynder til smarte te-gæster, der nyder de friskbagte fristelser: Først små sandwiches med perlehøne og laks, derefter scones, der hentes lige fra ovnen. Og så kagerne: Derek har forladt fordums tunge plumkage til fordel for elegante miniaturestørrelser, så man kan få smagt det hele. Om vinteren bl.a. den himmelsk lækre chokoladesag, mens der er friske bær og frugt i den lyse sæson, i form af fine hyldeblomst-jordbærtærter og fløjlsblød lavendel-creme brûlée.

Info: thegoring.com

Sotheby’s auktionshus 
Hvad: Kultur-te
Hvor: New Bond Street, London

Skal det ikke blot være te, men også en kulturop-levelse, så nyd teen i det klassiske auktionshus, Sotheby’s. Her er der jævnligt åbent for både eftersyn og auktioner, og sidstnævnte kan følges på store fladskærme, der hænger på væggen overfor cafeen. Den befinder sig nemlig i hallen, og det sjoveste er at få et bord ud mod gangen, hvor folk myldrer ind og ud med kataloger og noter i hånden, mens de ivrigt drøfter buddene på persiske silketæpper eller victorianske kabinetter.

Ikke mange turister kender stedet, så det er mest lokale, der henlægger deres teaftaler her. Sotheby’s serverer teen i enkle blanke kander og byder på en fin etagere med »toasted teacake«, der er en slags rosinbrød. Det serveres ristet og smurt med duftende orange-kanelsmør. Desuden godbidder som minibagels med røget laks. En lille teanretning er uden kager, men de kan bestilles ved siden af.

Info: sothebys.com

The Spatisserie 
Hvad: Girly Spa-te
Hvor: Dorchester Hotel, Park Lane. London.

»The Spatisserie« er navnet på en bedårende lille café, indrettet i hotellets 5-stjernede spa. Så planlæg en rigtig dame-dag med en spatreatment, for eksempel fasial-guruen Vaishalys økologiske ansigtsbehandlinger, der er luksuriøs topkvalitet.

Bagefter sidder man så, afslappet, smuk og tilbagelænet, i sin badekåbe i caféen, der minder om det indre af en raffineret parisisk chokoladeæske. Her er fløde-, lyng- og abrikosfarvet med florlette gardiner helt ned til blanke marmorgulve, frugtopsatser af florentinske dimensioner, champagne på køl, liljer og sager. Testellet er hvidt og enkelt som en rolig baggrund for de uhyre kunstfærdige og lækre miniaturekager. Delikatessefaktoren er superhøj, og der er sandwiches og 16 kreative teer på kortet. Prøv den med kirsebærblomst.
Man kan godt bestille bord, selv om man ikke har tid i spaen. Men en kombi kan anbefales.

Info: thedorchester.com

Browns Hotel
Hvad: Tea-tox helse te
Hvor: Albemarle Street, Mayfair. London

Det engang så ypperligt Sanderson-blomstrede Browns Hotel har fået en overhaling, der har efterladt de søde testuer et hak mere internationalt neutrale. Men der er stadig ild i pejsen, flygel, høje engelske paneler og en te-sommelier.

Browns Afternoon Tea er hædret af »The Tea Guild« i 2009, og med rette. Men skal det være sundt, er hotellets »Tea-tox« et hit: Godbidder med et minimum af fedt, salt og sukker. Men til gengæld omega 3 fedtsyrer og fibre. Minihapserne med røget kylling, laks i babysalat og makrel på pumpernikkel er en lækker start. I stedet for scones får du grøntsagsstænger serveret med humus og guacemole.  Selv kager – med sødemiddel - er der på etageren, og de ser indbydende ud: Hindbærsorbet og en æble-agurkegelé er smuk at skue, og mens chokolade med xylitol aldrig kan konkurrere med den ægte vare, er gulerodskagen overraskende lækker.

Info: roccofortecollection.com

The Mandeville hotel
Hvad: Herre-te med whisky og brætspil 
Hvor: Mandeville Place, område, London

»Må jeg foreslå en 15 års Highland Glen Garioch, den er excellent til te«, lyder det her, hvor man med sympati for de d’herrer, der finder papirtynde sandwiches med agurkeskiver fuldkommen latterligt, har sat en gedigen »Mens Afternoon Tea« på menuen. Og så er det straks meget lettere for os brøndkarsespisende kvinder at få lokket vore sultne ledsagere med til te. Hovedattraktionen er valget mellem 15 maltwhiskyer, der serveres til teen i et tungt krystalglas, ligesom servicet er strippet for lyserøde blomster: Det er helt enkelt med en turkis-lyseblå kant, der går flot igen i tjenerens slips.

Snup et slag backgammon til teen, der serveres med lun roastbeef i foccaciabolle med løg og timian, stegt kylling og grillede grøntsager. Dertil en gang »Gentlemens relish« med chili og ansjostapenade. Og så naturligvis scones og kage – for tiden er herlig brownie med masser af gods.

Info: mandeville.co.uk

Læs også: 5 oplevelser i vinter-London