48 timer i Madrid

Har man kun en weekend at gøre godt med i Madrid, er her syv skarpe bud på, hvad man bør se.

Tidlig morgen på torvepladsen Plaza Mayor. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Thomas
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Historie og sydlandsk charme
Den smukke, brostensbelagte torveplads Plaza Mayor er et perfekt sted at begynde en weekendferie i Madrid. Pladsen, der emner af historie og sydlandsk charme, ligger i hjertet af det gamle Madrid, og blev tilbage i tiden brugt til blandt andre kroninger, tyrefægtning og inkvisitionens henrettelser. I dag er her en fredelig stemning med hyggesnakkende cafégæster, fotograferende turister og lokale kunstnere, som sælger farverige malerier og komiske karikaturportrætter.

Fire større og fem mindre passager leder ind til Plaza Mayor, der er omgivet af en tre-etagers bygning med spir og små dekorative balkoner. I buegangen under de fire langsider finder man små hatte-butikker, tapasbarer og byens bedste turistkontor. Hen over sommeren benyttes pladsen til flere forskellige arrangementer, og hver søndag formiddag afholdes et marked for mønt- og frimærkesamlere.

Plaza Mayor er et godt udgangspunkt for at begive sig ud i det historiske nabolag. Har man mere lyst til at shoppe, ligger de store butiksgågader Calle Arenal og Calle Preciados blot et par minutters gang herfra.

Plaza Mayor
Metro-station: Sol