4 rejsetips fra brugerne

Vores berejste brugere fylder sitet med tusindvis af gode tips til hele verden. Denne uges fire brugertips sætter fokus på en storbyferie-klassiker: Barcelona.

"Skal du til Barcelona, så indkvarter dig i Barceloneta området. Så er du tæt på både byen og en dejlig badestrand.", lyder tippet fra Birgitte Have. Fold sammen
Læs mere
Foto: Albert Gea

Barcelona ligger godt nok øverst på listen over storbyer, hvor flest danskere bliver udsat for lommetyverier.

Men vi på redaktionen tør godt gætte på, at en del danskere alligevel vælger at tage til den catalanske hovedstad i løbet af sensommeren og efteråret. Og det med god grund.

Ud over byens sportslige, kulturelle og gastronomiske attraktioner har Barcelona næsten halvt så mange våde dage end Danmark i oktober - helt præcist seks dage mod Danmarks 11 - og en dagtemperatur på 22 grader mod tænderklappende 12,1 grad i Danmark.

rejseliv.dk/spanien/barcelona findes lige nu 82 tips fra sites berejste brugere, så det har været svært at udvælge. Men vi har fundet fire forskellige tips, der både giver praktisk information og inspiration til Barcelona-ferien - læs flere tips på rejseliv.dk/spanien/barcelona

Praktisk bus
Af El Toro

Det kan varmt anbefales at købe en to dages billet til Barcelona Bus Turístic, som er et busselskab der kører rundt i indre Barcelona, og som kommer forbi alle de store og gode attraktioner. En billet til to dage koster 29€ og du kan hoppe på og af , lige så mange gange som du lyster. Tjek deres hjemmeside her: http://www.barcelonabusturistic.cat/web/guest

Bo i Barceloneta
Af Birgitte Have

Skal du til Barcelona, så indkvarter dig i Barceloneta området. Så er du tæt på både byen og en dejlig badestrand. Hvad kan man ønske sig mere. Tag en dukkert efter en dag fuld af oplevelser i selve Barcelona.

Pub
Af Guf

Tip hvis man er i Barcelona med gutterne. For bedste pubstemning og fantastiske specialøl, besøg pubben George and Dragon. Hver uge en ny special-øl for en billig penge. Udemærket mad serveres også her. Prøv at time et besøg med en dag, hvor FC Barcelona spiller, intet mindre end fantastisk stemning.

Markedshaller
Af sven

Specielt om formiddagen kan det anbefales at besøge en af byens 40 kommunale markedshaller. Der er der altid fyldt af husmødre på indkøb, hvilket giver en god stemning. Brug øjnene godt og se alle de forskellige fisk og skaldyr, der er udstillet hos fiskehandlerne og læg mærke til de kæmpestore knive, de bruger til at rense og partere fiskene med. Se de forskellige slags kød, der er i montrerne hos slagterne: Tyr, ko, ungkreatur, kalv, får, lam, gedekid, svin, pattegris, iberisk svin, hvor kødet er meget mørkere og meget mere fedtmarmoreret end alm. svinekød, oksekød fra Gerona, det er til de dyreste og bedste bøffer, o.s.v.

Hos grønthandlerne kan man lægge mærke til, hvor mange forskellige kartoffelsorter der er at vælge imellem, og man kan se, at der sælges både sydamerikanske og canariske bananer. De sidste er lidt kortere og mere trinde end dem, vi er vant til.

Der er altid en bar eller restaurant i markedshallen, så man kan stille sin tørst eller sult, samtidig med, at man hviler benene lidt.

Mest kendt er ”La Boqueria” der ligger på Ramblaen, med busstoppested og Metro Lyceo tæt ved. Her er der altid fyldt med turister.

Mest flot er den nyrestaurerede ”Santa Caterina”, der ligger i Avinguda de Francesc Cambo, der er en forlængelse af pladsen foran katedralen. Det bølgeformede tag, i alverdens farver er fantastisk flot.

Mest interessant er den ligeledes nyrestaurerede ”Sant Antoni”, tæt ved Metro Sant Antoni. Det har fire store fløje i korsform, og udenom det hele er der overdækkede gallerier, hvor der sælges non-food: Bøger, elektronik, computerspil o.s.v., både nyt og second-hand. Her kommer færrest turister.

http://www.bcn.es/mercatsmunicipals/ kan man finde information om alle markedshallerne.