4 pilgrimsrejser i Europa

Mens de fleste former for aktiv ferie handler om at udfordre sine fysiske grænser, vinder pilgrimsrutevandring stadig mere frem blandt dem, der også gerne vil have et åndeligt aspekt med.

Et af de monumenter man vil støde på, hvis man vandrer på Camino de Santiago mellem Frankrig og Spanien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr/Fresco_tours
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gennem de seneste år er pilgrimsvandringer blevet stadigt mere populære, og mange af de gamle ruter vandres nu atter af titusindvis af mennesker hvert år.

Næste: Camino de Santiago - Frankrig og Spanien

De moderne vandreres formål med turen er meget forskellige. For mange er pilgrimsrutevandringen en kærkommen mulighed for at lægge den stressede hverdag bag sig og få noget motion på en konkret rute.

For andre er det mere det kulturelt-historiske aspekt, der trækker – følelsen af at være i en form for kontakt med mennesker, der i århundrederne forinden vandrede den samme rute. Og for endnu andre er det det religiøse element, som er hovedårsagen til, at de tager vandrestøvlerne på.

Nogle ruter er lange og tager uger at vandre – det er typisk her, man virkelig får lejlighed til at tænke sit liv igennem eller opnå følelsen af at være ét med verdensaltet – andre kan klares på nogle timer og er mere at betragte som god motion.

Vi har her samlet fire forskellige pilgrimsruter, der byder på lidt af hvert.

Næste: Camino de Santiago - fra Frankrig til Spanien