4 brugertips til storbyferien

Selv om det stadig er sommer, er det ikke for tidligt at planlægge efterårets storbyferie - her er fire brugertips til inspiration.

Mangler du inspiration til storbyferien, kan vores berejste brugere måske hjælpe dig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sommeren har ikke helt sluppet taget i mange af os endnu. Og det med god grund.

Se også: Har du selv et tip, kan du vind et rejsegavekort på 5.000 

August-vejret har mange steder i landet budt på sol og blå himmel. Og har du ferie i denne måned, er det muligt at finde billige charterrejser ned til varmen, hvis vejret skulle vende.

Men har du ikke mere sommerferie tilbage, eller kan du blot ikke vente med at planlægge efterårets rejse, er fire tips til inspiration fra vores berejste brugere:

01 Sightseeing-tur i Stockholm
Skrevet af Mie M
Når man har betalt entre til et museum, er der ofte en gratis rundvisning med i prisen, det giver en helt anden oplevelse. Og så kan det jo altid betale sig at gå ned af en af de mindre gader, det er ikke i byens hovedstrøg, at de fine oplevelser gemmer sig.
Vi investerede i et StockholmCard, der giver gratis adgang til 80 museer og seværdigheder, gratis offentlig transport og rabatter og særtilbud andre steder. Det blev i høj grad tjent ind i vores tilfælde. Samtidig fik vi set ting, vi ellers ikke havde set, f. eks. Kaknäs tårnet. (Der i øvrigt er en billig oplevelse, det kræver bare mod til at tage elevatoren 30 etager op.)

Se flere tips til Sverige eller Stockholm

02 New York er bare helt fantastisk
Skrevet af Gabelgaard
Den by falder man for! Og NYC er altså lig med Manhattan. Og man skal selvfølgelig bo Midtown eller ved Central Park. I særdeleshed om efteråret, når farverne er i den fulde efterårs-palet.

Prøv også:
a) The Posthouse på Upper East Side. Fantastiske steaks. Super betjening. Hvis selskabet også er perfekt, så er der basis for den bedste restaurant oplevelse i NYC.
b) Gå forbi Sutton Place - 444 East 57th St er Marilyn Monroes gamle lejlighed i byen - den har forøvrigt lige været til salg.
c) Top of the Rock (Rockefeller Center) er et klart bedre valg end Empire State - af den grund, at man kan se Empire State og er næsten lige så højt oppe.
d) 230 Fifth bar/restaurant er en himmelsk udsigt.
e) Hvis man er i NYC om efteråret (uge 44, 45, 46), så lej en bil og kør turen fra NYC op til Boston via George Washington bridge, Westport og New Haven. Helt fantastisk !!!!

Hvis man tager en tur til Westport, hvor Paul Newman boede i sit livs efterår, så kan man også klukke af grin over den plakette, som PN havde hængende i hans stue - "Everybody brings joy to this room - some by coming, some by leaving". New England humor i en nøddeskal!

Se flere tips til USA eller New York

03 Nice og udflugt i omegnen
Skrevet af Peter Stjerne
Har man bilen med, kan man vælge at tage en sviptur til Ventimiglia i Italien fredag formiddag. Afhængig af hvilken af de 3 cornicher man tager og hvor målløs man bliver over den smukke tur tager det 1 times tid. Cornicherne er 3 veje langs kysten henholdsvis langs vandet (Lækkert), lidt oppe i bjergene (fed udsigt) og helt oppe (endnu federe udsigt).
I Ventimiglia er der et kæmpe marked, med masser af tøj og jaller, men også en masse gode skinker, oste, pølser, frugt og honning m.m. fra lokalområdet. Og alt godt fra havet naturligvis.
Når man kommer ind i byen og ser en stor bro, kan det anbefales at parkere (gratis) inden broen lige ved bustationen, da der er proppet med mennesker og biler på den anden side.

Se flere tips til Frankrig eller Nice

04 Olšany kirkegården
Skrevet af MortenFOe
Olšany kirkegården er placeret i Žižkov og er den største kirkegård i Prag. Her kan man gå rundt i timevis og se de imponerende store gravsten og monumenter som er rejst over mange år. Man kan sagtens finde gravsten, der er mere end hundrede år gamle.

Se flere tips til Tjekkiet eller Prag

Se også: Har du selv et tip, kan du vind et rejsegavekort på 5.000