4 af verdens værste turister

Nogle rejsende har respekt for andre kulturer, for truede dyrearter og for medrejsende. Andre har ikke. Her er fire af verdens værste turister

En fuld nordmand tog en tur på bagagebåndet i lufthavnen i Rom. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Briter stjæler en pingvin
Man kan få mange gode idéer, når man har fået lidt for meget vodka indenbords - sidste år fik to unge briter under en ferie i Surfers Paradise i Australien den gode idé at bryde ind i Sea World efter lukketid for at svømme med delfinerne i parken.

Da de efter den oplevelse forlod parken, tog de en souvenir med sig - dværgpingvinen Dirk. Og først da de næste morgen vågnede med voldsomme tømmermænd og så den lille pingvin på gulvtæppet i deres lejede lejlighed gik det op for dem, hvad de havde gjort.

De gav først pingvinen et brusebad, bagefter slap de af med den ved at sætte den i en af de kanaler, der løber gennem Surfers Paradise. Der er hajer i disse kanaler, og Dirk blev ifølge vidner både forfulgt af en haj og efterfølgende en hund oppe på land, inden et par fik øje på den usædvanlige skabning og fik fat i myndighederne.

Dirk kom tilbage i Sea World uden at have lidt overlast - og briterne blev arresteret. Ganske hurtigt, for de havde aftenen inden delt videoer af deres tur i Sea World på facebook.

Graffiti på egyptiske hieroglyffer
"Ding Jinhao var her. "

Har der siden maj i år stået ridset ind i væggen på et 3.000 år gammelt tempel i Luxor i Egypten.

Ding Jinhao er en 15-årig kinesisk dreng, som tilsyneladende syntes, det historiske og kulturelle input på ferien med sine forældre i Egypten var så kedeligt, at han følte trang til at pynte på et stykke fredet kulturarv.

Miseren blev opdaget af en blogger, som straks delte et billede af det gamle tempel, nu med nutidig kinesisk skrift, på internettet. Sagen skabte voldsom forargelse i Kina.

Ding Jinhaos mor har udtalt til den kinesiske avis, Modern Express, at hun på vegne af sin søn undskylder for hans respektløse opførsel til det egyptiske folk.

Truet blæksprutte på menuen
De fleste, der snorkler, bliver begejstrede for dernede under havoverfladen at se et eksotisk dyr, de ikke har set før.

Det blev amerikaneren Labros Hydras også, da han på en snorklingtur i Grækenland fik øje på en såkaldt "hexapus" - en blæksprutte med bare seks arme.

Faktisk så begejstret, at han ikke nøjedes med at se på den, men fik fat i det unikke havdyr, slog det ihjel og tog det med til den nærmeste taverna, hvor han fik kokken til at forvandle det til en anderledes middagsret.

Labros Hydras er ofte på ferie i Grækenland, og at fange blæksprutter for efterfølgende at spise dem er normal kutyme for ham.

Det knapt så normale i denne situation var, at den hexapus, han fangede, er ekstrem sjælden. Så sjælden, at den kun er set én gang før.

Fadæsen gik op for amerikaneren, da han ringede til en ven, som er marinebiolog, for at fortælle om den seks-armede blæksprutte.

"Jeg kunne da godt se, at den kun havde seks arme, men troede egentlig bare, den var født sådan," sagde Labros Hydras.

Fuld nordmand på bagagebåndet
Hvis man er fuld nok, kan man tilsyneladende falde i søvn alle vegne. For eksempel på et rullende bagagebånd, som det skete for en nordmand sidste sommer.

Den 36-årige norske mand ankom til Fiumicino, lufthavnen i Rom, med det formål at checke ind til et fly til Oslo. Men da der ikke var nogen bag den skranke, han gik hen til, valgte han i stedet at krølle sig sammen og tage en lille lur på bagagebåndet.

Og da det begyndte at køre, kørte han med, i så dyb søvn, at han end ikke vågnede, da han efter en 15 minutter lang tur på bagagebåndet gennem en af Europas travleste lufthavne kørte gennem scanneren.

Hvor personalet ikke overraskende lynhurtigt regnede ud, at dette ikke var en kuffert, og slog alarm.