31 hotspots i 2010

En af verdens bedste og vigtigste aviser, The New York Times, har netop udsendt sin liste over, de 31 steder, som det er relevant, interessant eller spændende at besøge i 2010.

Foto: Sri Lanka. Ishara S.Kodikara
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De øverste 5 er steder, man må opleve, og her er København med, har vi noteret vi ikke uden at være både benovede og beærede. De øvrige 26 er rejsemål står på spring i kulissen.

Klik videre for at se nr 2-31

1. Sri Lanka
I et halvt århundrede har Sri Lanka været ramt af ulykker - herunder primært en nådesløs borgerkrig - mellem den sinhalesiske flertal og et tamilsk mindretal. Konflikten blev afsluttet i maj og skabte håb om en mere fredelig periode for den smukke dråbeformede ø under Indien, hvor naturen er lige så betagende smuk som kulturen er storslået.

Øen, hvor der bor 20 millioner mennesker, er som en stor tropisk zoo: elefanter går frit omkring, vandbøfler trasker i overrislede marker og aber svinger sig i træerne. Kystlinien med kridhvide strande en frodighed af palmer og bambus og indtil nu næsten uberørt af turisme.

En af de allersmukkeste områder, der hidtil har været forbudt område, er stranden Nilaveli i det tamilske nordlige Sri Lanka. De er få militære kontrolposter tilbage, men ferierende kan nu dase i hængekøjen ved poolen under palmebladene eller snorkle i de det helt klare vand. Ved baren på Nilaveli Beach Hotel (www.tangerinehotels.com/nilavelibeach) serveres der tropiske cocktails. Og her kan man installere sig i nyrenoverede bungalows med egen terrasse.

På Sydkysten er man ved at færdiggøre en ny international lufthavn ved Matara ikke langt fra Galle. Vestkysten fra Colombo til Galle der blev hårdt ramt af tsunamien i 2004 synes nu genoprrettet og masser af nye småhoteller og boutique-hoteller.

Klik videre for at se nr 2-31