30.000 danskere rejser ud i julen

Halvdelen er par, der ikke gider julen - den anden halvdel er børnefamilier, der fejrer jul i udlandet.

Samlet set ventes 30.000 danskere at droppe and og juletræ herhjemme og tage på charterferie til sol og sommer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er typisk par, der enten ikke har børn, eller hvor børnene selv er voksne, der vælger at tilbringe jul og nytår under varmere himmelstrøg. Og det sker enten på en af de canariske øer, i Egypten eller i Thailand.

Læs også: Flyv til New York for 1.190 kr.

Samlet set ventes 30.000 danskere at droppe and og juletræ herhjemme og tage på charterferie til sol og sommer. Det skønner salgsdirektør Stig Elling, Star Tour, der har vurderet salget i hele charterbranchen.

»Når det gælder parrene, så vil de simpelthen væk fra traditionerne og juleræset, de ønsker en bedre standard på hotellet end de plejer, og i stedet for and og flæskesteg juleaften, så går de typisk ud og spiser tapas i stedet,« siger Stig Elling.

»Når det gælder børnefamilierne, der rejser væk i julen, så er det typisk ingen flugt. Familierne bor i de børnevenlige hoteller, og de deltager i hotellernes julearrangementer med julemad, børneunderholdning, gaver og gerne juletræ.«

Folk holder sig lidt tilbage
Den gode nyhed er, at der stadig er charterrejser at få, hvis man drømmer sig væk over jul og nytår.
I år er det en rigtig arbejdsgiverjul med få fridage, og det kan charterbureauerne mærke på salget. Folk holder sig lidt tilbage. Hos Star Tour har man solgt syv ud af ti julerejser i den første del af november, og det tal skulle gerne øges til ni ud af ti rejser inden december.

Hos en af de andre store charterarrangører, Spies, har man solgt otte ud af ti julerejser, så selv om charterbranchen forventer at sælge et par tusind flere julerejser end sidste år, er der stadig rejser med rabat til salg, typisk 1.000-2.000 kr. for en uges ferie.
Thailand og Egypten er stort set udsolgt, men hvor normal-prisen for en uge på en af de canariske øer er 5.000-6.000 kr., så fås en uge henover julen nu for 4.000-5.000 kr.

Julerejser er også tradition
Men julerejser er også tradition, og mange bestiller rejsen i rigtig god tid, ofte når den sidste julerejse er slut, så de bedste hoteller med den bedste udsigt sælges først, så dem skal man ikke sætte næsen op efter.

På en Top-5 over de mest populære rejsemål kommer Gran Canaria ind på en klar første plads hos både Star Tour og Spies, mens Egypten lidt overraskende har overhalet populære Thailand hos Star Tour. Men rejser til Egypten er billige, der er sikkerhed for sol, høj standard og næsten alle steder det populære all inclusive.

Læs også: Trendy juleshopping i Stockholm